Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #8: MWC 2018 vooruitblik en Android P-features

Wouter Nijsen
24 februari 2018, 15:11
3 min leestijd
Android nieuws #8: MWC 2018 vooruitblik en Android P-features

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Vooruitblik: dit verwachten we van Mobile World Congress 2018

mwc 2018

Mobile World Congress is de grootste beurs voor smartphone ter wereld. Jaarlijks komen meer dan 60.000 journalisten, investeerders, ontwikkelaars en andere mensen uit de mobiele industrie samen in Barcelona. Daar worden vervolgens alle belangrijke technologische trends voor de komende maanden getoond. Hoewel er op de beurs veel wordt gesproken over de technologie van de toekomst (van 5G tot augmented reality tot mobiel betalen met nfc) zijn er ook genoeg tastbare producten te zien. In onderstaand artikel blikken we vooruit op het event en de aankondigingen die plaatsvinden.

→ Lees verder in de vooruitblik op MWC 2018

‘Persrender toont goedkope Moto G6 Plus in volle glorie’

motorola moto g6 plus render

Op een persafbeelding (zie hiernaast) is de Motorola Moto G6 Plus te zien. De afbeelding ligt in lijn met eerdere geruchten, al waren de kleurenopties nog niet bekend. De smartphone verschijnt in de kleuren zwart, zilver, goud, wit, donkerblauw en cyaan. Ook opvallend is het grote scherm, dat volgens de laatste geruchten 5,93 inch meet en een resolutie van 2160 bij 1080 pixels heeft. Op de afbeelding is ook de verbeterde camera te zien. Net als de Moto X4 heeft de Moto G6 Plus een dubbele camera, die iets uit de behuizing steekt. De Moto G5 Plus had nog een enkele cameralens, de nieuwere Moto G5S Plus heeft dat al wel.

→ Lees verder over de Motorola Moto G6 Plus render

Hoe Android P betere bescherming biedt tegen spionerende apps

android o google camera

Apps kunnen vanaf de volgende versie van Android niet meer stiekem op de achtergrond filmen. In de broncode van het Android Open Source Project zijn onlangs wijzigingen gemaakt om dat te stoppen. Mocht een app toch proberen cameratoegang te krijgen op de achtergrond, dan verschijnt automatisch een foutmelding om de gebruiker op de hoogte te stellen. De functie wordt waarschijnlijk een onderdeel van Android P, dat later dit jaar verschijnt. Daarmee treedt Google stevig op tegen één van de langstlopende kwetsbaarheden in Android.

→ Lees verder over hoe Android P cameratoegang aanpakt

Opinie: Google-experiment Reply toont de kracht van Android

Google reply

Vorige week schreven we al over Reply, een nieuwe experimentele app van Google. Het idee van de app is dat de Smart Reply-functie uit onder andere Inbox en Gmail ook met andere apps werkt. Dit betekent dat zodra je een berichtje uit apps zoals WhatsApp en Facebook Messenger krijgt, Reply automatisch een voorstel doet voor een reactie. De app heeft daarnaast nog meer functies, zoals een Niet Storen-modus. Zet je deze aan, dan krijgt iedereen die jou een berichtje stuurt automatisch een reactie met dat je niet gestoord wil worden. Deze functie was al bruikbaar in Google Allo, maar weinig mensen gebruiken deze chat-app van Google.

→ Lees verder in ons opiniestuk over Google Reply

Win een Samsung Galaxy S9 met Android Planet en BCC!

galaxy s9 winnen

We durven het al met enige zekerheid te zeggen: de Samsung Galaxy S9 wordt één van de beste smartphones van 2018. Met krachtigere hardware, een flink verbeterde camera en strak design belooft de S9 nog meer in huis te hebben dan zijn voorganger. Goedkoop wordt het toestel echter niet, maar daarom hebben we goed nieuws voor je. Android Planet en BCC geven namelijk een exemplaar van de Samsung Galaxy S9 weg. Het toestel wordt op zaterdag 25 februari aan de wereld getoond, kort daarna kun je je het toestel al in handen hebben.

→ Lees verder over hoe je Samsung Galaxy S9 kunt winnen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu