Android nieuws #8: alles over de Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e

Wouter Nijsen
23 februari 2019, 17:08
3 min leestijd
Android nieuws #8: alles over de Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Samsung onthult Galaxy S10 en S10 Plus: alles wat je moet weten

samsung galaxy s10 officieel

Samsung brengt dit jaar drie verschillende modellen uit van zijn populairste reeks: de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e. Allemaal zijn ze vanaf 8 maart in Nederland te koop. De toestellen kosten respectievelijk 899, 999 en 749 euro en komen in verschillende kleuren. Omdat de reeks dit jaar zijn tiende verjaardag viert, pakt Samsung uit met flinke verbeteringen voor de camera, accu, design en interne hardware.

→ Lees verder over de aankondiging van de Samsung Galaxy S10
→ Check ook onze preview van de Galaxy S10
→ En lees de vergelijking: de verschillen tussen de S10 en S9
→ Check het Samsung Galaxy S10 pre-order overzicht voor alle prijzen

Eindelijk: opvouwbare Samsung Galaxy Fold verschijnt deze zomer

Samsung Galaxy Fold officieel

De Samsung Galaxy Fold heeft een ongekend lang ontwikkeltraject achter de rug. In 2014 schreef Android Planet voor het eerst over een opvouwbaar toestel van het bedrijf, en Samsung zelf zegt al sinds 2011 met prototypes te experimenteren. Nu is het eindelijk klaar voor het echte werk: de Galaxy Fold is vanaf het tweede kwartaal van 2019 verkrijgbaar. Op de ‘voorkant’ van de Galaxy Fold zit een 4,6 inch-scherm, door Samsung het ‘cover display’ genoemd. Je kunt het toestel echter ook openklappen om over te schakelen op een 7,3 inch-scherm. Daarmee kun je het apparaat in feite zowel als smartphone en tablet gebruiken.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy Fold

Huawei presenteert P30, P30 Pro en P30 Lite op 26 maart

huawei p30 presentatie

Huawei heeft op Twitter bekendgemaakt dat de P30-serie op dinsdag 26 maart in Parijs wordt onthuld. Net als vorig jaar kiest Huawei voor een eigen evenement, in plaats van het Mobile World Congress aan te grijpen om zijn nieuwste smartphones te presenteren. Dit doet de fabrikant wel vaker, om te voorkomen dat de P30-serie wordt ondergesneeuwd door de aankondigingen van andere bedrijven. Op de persuitnodiging is de slogan ‘Rewrite The Rules’ te zien, en het bijhorende filmpje op Twitter lijkt te hinten naar een geavanceerde zoomfunctie voor de P30 en P30 Pro.

→ Lees verder over de presentatie van de Huawei P30-serie

Google houdt speciaal game-evenement op 19 maart: dit kun je verwachten

Google heeft een nogal cryptische uitnodiging naar journalisten verstuurd. Hierin valt te lezen dat ‘alles duidelijk wordt’ op 19 maart tijdens de GDC te San Francisco. Het evenement vindt plaats om 19:00 uur Nederlandse tijd. De uitnodiging sluit af met een vaag filmpje. Alhoewel Google het beestje niet bij de naam noemt, gaat het hier waarschijnlijk om Project Stream. Met deze streamingdienst kun je games spelen via Googles eigen Chrome-browser. Afgelopen oktober testte Google deze dienst al uit onder een kleine groep. Zij konden de nieuwste Assassin’s Creed Odyssey toen gratis via de browser spelen.

→ Lees verder over het Google game-event op 19 maart

‘Dit is de Sony Xperia 1, nieuw toptoestel met langgerekt scherm’

sony xperia 1

De opvolger van de Sony Xperia XZ3 is niet de Xperia XZ4, maar de Xperia 1. Dat blijkt uit een tweet van de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass. Het lijkt erop dat Sony zijn huidige reeksen schrapt, en opnieuw begint. Eerder lekten al de Xperia 10 en 10 Plus uit, twee midrange smartphones die de Xperia XA-reeks opvolgen. De Sony Xperia 1 lijkt een opvallend toestel te worden. Op de foto zien we een langgerekt scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Sony lijkt geen notch of cameragat te gebruiken: aan weerszijden van het scherm zit gewoon een smalle zwarte rand. Het 6,5 inch-oled-scherm heeft volgens bronnen een beeldverhouding van 21 bij 9.

→ Lees verder over de Sony Xperia 1-foto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu