De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #9: HTC 10, Huawei P9 en Android N geruchten

Redactie
5 maart 2016, 13:18
3 min leestijd
Android nieuws #9: HTC 10, Huawei P9 en Android N geruchten

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe HTC-smartphone heet HTC 10, te zien op gelekte renders’

HTC 10 renders

Langzaam druppelen de eerste details over het nieuwe vlaggenschip van HTC binnen. Deze week liet insider Evan Blass weten dat het toestel waarschijnlijk niet de HTC One M10 gaat heten, als opvolger van de HTC One M9, maar gewoonweg de HTC 10. Ook  trakteert Blass ons op de eerste renders van het toestel. Deze renders van de HTC 10 zijn niet officieel gepubliceerd, maar gezien de juiste informatie die Blass eerder gelekt heeft is het aannemelijk dat het daadwerkelijk om renders van de HTC 10 gaat. De 3.5 mm-jack is naar de bovenkant verplaatst, op de plek waar in de HTC One M9 nog een infraroodsensor zit om het toestel als afstandsbediening te gebruiken.

`Zo gaat het instellingenscherm van Android N veranderen`

android n instellingen

Er is nog niet veel over Android N bekend, maar naar verwachting gaat het instellingenscherm in deze versie op de schop. In nieuwe mock-ups van Android Police, dat eerder al screenshots plaatste, is te zien wat er zoal gaat veranderen. De mock-ups hiernaast tonen een veranderd instellingenscherm waar de dunne lijntjes tussen afzonderlijke items zijn verdwenen. Nu zijn er alleen lijntjes zichtbaar tussen de secties in de instellingen. Opvallender is de aanwezigheid van een status onder elk item. Zo kun je snel zien welke verbindingen zijn ingeschakeld en hoe het zit met je dataverbruik, accu en het werkgeheugen.

`Android Pay in maart voor het eerst buiten VS beschikbaar`

Android Pay

Eind maart zal Android Pay eindelijk voor het eerst beschikbaar zijn buiten de Verenigde Staten, zo stelt de Telegraph. De tweede locatie waar mensen gebruik kunnen gaan maken van de betaaldienst is het Verenigd Koninkrijk. Het is helaas nog niet bekend wanneer Android Pay ook naar Nederland en België komt. Android Pay werkt door de informatie van je creditcard of pinpas in te voeren in een smartphone met NFC-chip. Vervolgens kan er contactloos betaald worden op plekken die contactloos betalen ondersteunen. Android Pay maakt een accountnummer aan voor gebruikers, waardoor je kaartgegevens niet met de winkel gedeeld worden.

`Nieuwe foto`s en specificaties Huawei P9 verschijnen online`

huaweip9 groot

Er zijn nieuwe foto`s en specificaties van de Huawei P9 opgedoken. Zoals je op de beelden kunt zien, is de belangrijkste nieuwe feature van de P9 de dubbele camera aan de achterzijde. De camera is geplaatst in een witte balk aan de bovenkant en wordt bijgestaan door een led-flitser. Het zou gaan om een tweetal 12 megapixel-camera`s, waarmee de gebruiker na het maken van een foto de focus zou kunnen aanpassen. Daarnaast zou de dubbele camera nog meer unieke features met zich meebrengen. Doordat de vingerafdrukscanner in de achterkant van het toestel zit verwerkt, doet de P9 ons denken aan de Mate S, het toptoestel dat eind vorig jaar verscheen.

Sensor in Galaxy S7 voorkomt opladen als toestel nat is

midrange smartphones

In tegenstelling tot hun voorgangers zijn de Galaxy S7 en S7 Edge weer gewoon waterbestendig. Bovendien beschikken de toestellen over een sensor in de oplaadpoort die vocht kan detecteren. Is de poort nat of vochtig, dan zal de Galaxy S7 een melding geven en weigeren om op te laden. Op die manier wordt voorkomen dat er schade optreedt aan de hardware. De vochtsensor in de S7 zou zelfs zo gevoelig zijn, dat de melding ook wordt getoond als een adapter wordt gebruikt die niet voldoet aan de voorschriften van Samsung. In de handleiding valt te lezen dat de micro-usb-poort van de Galaxy S7 eerst grondig moet worden gedroogd, alvorens je het toestel oplaadt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu