Het Android nieuwsoverzicht van week 1 – 2014

Gijs Ettes
4 januari 2014, 12:33
3 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 1 – 2014
Android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom voorzien we je wekelijks van het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

De eerste week van 2014 staat onder andere in het teken van het Snapchat lek waardoor gebruikersgegevens op straat kwamen te liggen, de onthulling van de Galaxy S5 en de adviesprijs van Google Glass die dit jaar mogelijk fors zal dalen. Lees verder om weer helemaal op de hoogte te zijn!

Lees verder na de advertentie.

Gebruikersgegevens Snapchat op straat na lek in chat-app

Snapchat Android nieuwsoverzicht

Het Snapchat lek, waardoor het met de functie “Find Friends” mogelijk was in korte tijd een database met gebruikersnamen en telefoonnummers aan te leggen, wordt in een aankomende update gedicht. Begin deze week verscheen een lijst met gegevens van ruim 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers op het web. Snapchat werd al in augustus 2013 op de hoogte gesteld van het lek in de populaire chat-app, maar blijkbaar moest er een groep hackers aan te pas komen om hier daadwerkelijk iets aan te doen. Ondanks het Snapchat lek zijn er geen Snaps op straat komen te liggen, aldus de ontwikkelaars van de app. De populaire chat-app werd op 28 december voor het laatst bijgewerkt en zal dus op korte termijn wederom worden geüpdatet.

Samsung-topman hint naar mogelijke Galaxy S5 presentatie

Galaxy S5 onthulling Android nieuwsoverzicht

Het lijkt erop dat tijdens de MWC eindelijk een einde komt aan de reeks geruchten omtrent het aankomende vlaggenschip van Samsung. Dong-hoon Chang, een van de topmannen van Samsung die de designstrategie-afdeling van de fabrikant leidt, heeft aangegeven dat de Galaxy S5 onthulling wel eens tijdens de Mobile World Congress (24 – 27 februari) zou kunnen plaatsvinden. Ook speculeerde Chang over het materiaal dat gebruikt wordt voor de behuizing van de Galaxy S5 (wellicht metaal) en de mogelijkheid van een gebogen scherm.

Prijs Google Glass daalt mogelijk naar 600 dollar

Google Glass prijs

De Amerikaanse blogger Robert Scoble, een van de eerste personen die Google Glass mocht uitproberen, verwacht dat de consumentenversie van Googles slimme bril dit jaar om en nabij de 600 dollar (zo`n 439 euro) gaat kosten. Momenteel moet voor de Explorers-editie van Google Glass nog 1500 dollar worden neergeteld. Scoble, die zichzelf beschrijft als een Glasshole, heeft zijn eigen bronnen binnen Google die aangeven dat de Google Glass prijs in 2014 sowieso niet onder de 500 dollar zal zakken. Helaas lijkt daarmee een brede adoptie van Google Glass vooralsnog toekomstmuziek.

De beste Android-smartphones en -tablet van 2013 op een rijtje

beste Android-smartphone tablet 2013

In 2013 passeerden een hoop snelle, innovatieve en fraai ontworpen Android-toestellen de revue. 2013 was het jaar van hd-schermen, quadcore-processoren, superscherpe camera`s en onze eerste kennismaking met gebogen smartphones. Val al dat moois maakten we begin deze week een selectie. In totaal passeerden er tien toestellen de revue, die volgens ons uitmuntend presteren en/of de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Lees verder om de beste Android-smartphones en -tablets van 2013 op een rijtje te zien.

Vooruitblik: Android in 2014

Android in 2014

2014 wordt wat ons betreft een minstens zo spannend jaar als 2013. In de maanden die volgen, maken we waarschijnlijk kennis met de nieuwe toptoestellen van onder andere Samsung, LG, Sony en HTC, maar zal ook draagbare technologie als Google Glass en smartwatches zich meer en meer ontwikkelen. In het artikel Android in 2014 blikken we vooruit op de maanden die volgen en gaan we in op een aantal toestellen, gadgets en ontwikkelingen die volgens ons gaan doorbreken in 2014.

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu