De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Het Android nieuwsoverzicht van week 10 – 2014

Gijs Ettes
8 maart 2014, 13:41
3 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 10 – 2014
Android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Afgelopen week was een rustige nieuwsweek wat Android betreft, maar dat betekent niet dat AndroidPlanet stil heeft gezeten. In tegendeel! In het artikel Galaxy S5 VS iPhone 5S hebben we beide toppers naast elkaar gezet en daarnaast lichtten we afgelopen week de beste Android widgets voor je uit. Benieuwd wat er op nieuwsgebied allemaal gebeurde? Lees gauw verder!

Uitrol Android 4.4-update voor de Galaxy S4 eindelijk gestart

Galaxy S4 Android 4.4 update

De internationale versie van de Samsung Galaxy S4 – dat is ook het Nederlandse en Belgische toestel – krijgt sinds woensdag de Android 4.4 KitKat update binnen. Ook AndroidPlanet heeft meldingen ontvangen van de Galaxy S4 Android 4.4 update en daar zitten ook Nederlandse toestellen bij. Het lijkt dat het merendeel van de meldingen uit België komt. De update wordt over-the-air verspreid, waardoor Galaxy S4-bezitters automatisch een melding krijgen als KitKat beschikbaar is. De Android 4.4 update is ongeveer 400MB groot en wordt gefaseerd uitgerold, waardoor deze niet overal tegelijkertijd beschikbaar is.

Chromecast release in Nederland en België dichtbij

chromecast release

De Chromecast release voor Nederland en België komt plotseling heel dichtbij. Emerce ontdekte dat merkenbureau Knijff & Partners uit Weesp namens Google vorige week ‘Chromecast’ als Beneluxmerk heeft gedeponeerd. Google Nederland meldt tegen AndroidPlanet dat ze niet op het nieuws willen reageren, maar dat ze van plan zijn de Chromecast dit jaar naar meer landen te brengen. Wij weten genoeg: de release komt er echt snel aan. Dit wordt nog eens versterkt door de merkaanvraag. Uit de gegevens van de aanvraag blijkt dat het om een spoedinschrijving gaat en de oppositietermijn eind april eindigt. Het Europese merk werd vorig jaar november al gedeponeerd.

Populariteit Android-launchers neemt sterk toe

Android-launchers populair

De populariteit van Android-launchers, waarmee het mogelijk is de interface van je Android-toestel volledig aan te passen, is de afgelopen kwartalen sterk toegenomen, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Flurry. Het onderzoeksbureau heeft 4500 Android-launcers geanalyseerd en ziet dat het aantal downloads van dergelijke personalisatie-apps enorm is toegenomen in het eerste kwartaal van dit jaar. Het aanbod aan Android-launchers is de afgelopen tijd dan ook fors toegenomen en verbeterd. Google biedt op haar Nexus-toestellen bijvoorbeeld de fijne Google Now Launcher, maar gebruikers met andere toestellen kunnen ook kiezen voor populaire launchers als Nova Launcher en Apex om hun Android-apparaat te personaliseren. Daarnaast heeft Facebook een eigen launcher in de App Store en nam Yahoo begin januari Aviate over, een slimme launcher die je homescreens aanpast op basis van je locatie (bijvoorbeeld thuis, onderweg of op je werk).

Grote banken vooralsnog niet aan de slag met vingerafdrukscanners

Galaxy S5 vingerafdrukscanner

De Nederlandse banken ING, ABN AMRO en de Rabobank hebben op korte termijn geen concrete plannen om de functionaliteit van een vingerafdrukscanner te implementeren in hun apps. AndroidPlanet deed een rondgang bij de banken om na te gaan of, naast PayPal, ook andere partijen het mogelijk gaan maken om mobiele betalingen uit te voeren met bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5. In het geval van PayPal is het hierdoor niet meer nodig om een pin- of verificatiecode in te voeren. Bij de introductie van de Galaxy S5 kondigde Samsung de samenwerking met PayPal aan. De fabrikant onderzoekt hoe andere partijen de functionaliteit van de vingerafdrukscanner kunnen benutten en heeft hiervoor de SDK ter beschikking gesteld. Banken zien er voorlopig echter nog geen brood in.

Deze Android-toestellen komen er de komende maanden aan

Android releases

Tijdens het Mobile World Congress 2014 is er enorm veel aangekondigd: van tablets en smartphones tot hele grote tablets waar je ook mee kunt bellen! AndroidPlanet zet de belangrijkste fabrikanten op een rijtje en noemt op wat ze hebben geïntroduceerd, wanneer de toestellen verkrijgbaar zijn en vooral: welke prijs ze hebben. We lichten de Android releases van onder andere Samsung, Sony, LG, HTC en Nokia uit.

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu