Het Android nieuwsoverzicht van week 11 – 2014

Gijs Ettes
15 maart 2014, 12:25
4 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 11 – 2014
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

De afgelopen dagen stonden bol van het Samsung-nieuws, maar gelukkig gebeurde er nog meer in de wereld van Android. Zo kreeg de uitstekende streamingservice Plex Chomecast-ondersteuning voor iedereen en lekten zowel de specificaties als de verpakking van de nieuwe HTC One uit. Lees gauw verder voor het laatste Android nieuws en ben weer helemaal op de hoogte!

Samsung gaat geen premium Galaxy S5 maken

premium Galaxy S5 Android nieuws

In tegenstelling tot eerdere geruchten werkt Samsung niet aan een premium Galaxy S5 die is voorzien van een meer solide behuizing van metaal. Het nieuws is door JK Shin, die de mobiele tak van Samsung leidt, bevestigd aan Korea Economic Daily. Shin ontkent het bestaan van een variant van de Galaxy S5 met een metalen behuizing en een ander ontwerp. Al ruim voor de onthulling van het toestel gingen geruchten over een premium Galaxy S5 met een hoger prijskaartje, maar deze hoeven we volgens Shin niet te verwachten.

Europese Chromecast release dichterbij: app nu Nederlandstalig

chromecast Android nieuws

Nadat eerder de Chromecast update live ging waardoor het casten vanuit Chrome sterk werd verbeterd, is nu ook de officiële app van een update voorzien. Door de Chromecast app update wordt het mogelijk om de app in verschillende talen te gebruiken, waaronder ook Nederlands. Eerder zei Google-topman Sunder Pichai dat het niet lang meer duurt voordat de Chromecast ‘op korte termijn in veel meer landen beschikbaar is’. Naast Groot-Brittannië en Australië is de verwachting dat de slimme hdmi-stick van Google ook naar Nederland en België komt.

Tip! Plex Chromecast-streaming nu helemaal gratis beschikbaar

plex update

Door de laatste Plex update wordt het ook voor niet-PlexPass-gebruikers (en daarmee dus niet-betalende gebruikers) mogelijk om lokale content via de mediacenterdienst naar de Chromecast te streamen. Dat laat Plex aan AndroidPlanet weten. De Chromecast-feature, waarmee gebruikers van Plex lokale films, series, foto’s en muziekbestanden naar de tv kunnen streamen, is daarmee voor het eerst beschikbaar voor gratis gebruikers van Plex, waardoor iedereen van de fijne feature gebruik kan maken. Meer weten over de mediacenterdienst in combinatie met Googles hdmi-stick? Lees dan ons uitgebreide Plex Chromecast artikel.

Nieuwe HTC One op eBay: dezelfde specs, minder gekke naam

HTC One 2014

Het ziet ernaar uit dat The All New HTC One gewoon in de winkels zal liggen als de HTC One. De 2014-editie verscheen onlangs kort op eBay, maar was al snel verkocht voor de vraagprijs (500 dollar), omgerekend zo’n 360 euro. De verwachting is dat het toestel op 7 april in Nederland en België verkrijgbaar is, voor een iets realistischere adviesprijs van 599 euro. Het is onduidelijk of de foto’s bij de eBay veiling de echte verpakking van de HTC One 2014-editie betreffen, maar overtuigend zijn ze in ieder geval wel. Het betreft een toestel bedoeld voor het Amerikaanse Verizon-netwerk dat beschikt over 32GB aan opslaggeheugen. De specificaties komen overeen met eerdere berichten: aan boord vinden we een 2,3GHZ-quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 801), 2GB aan werkgeheugen en een 5-inch-scherm met een 1080p-resolutie.

Daar is ‘ie dan: Android 4.4.2 voor de Samsung Galaxy S4 (download)

Galaxy S4 Android 4.4.2

Vorige week schreven we al over de internationale uitrol van de Galaxy S4 Android 4.4 update en ook de afgelopen dagen hebben we veel berichten ontvangen omtrent de langverwachte Android-versie. Het lijkt erop dat de Galaxy S4 Android 4.4.2-update (403MB groot) op steeds meer plekken in Nederland en België beschikbaar is om te downloaden. En dat is goed nieuws, want de belangrijkste veranderingen die KitKat voor de Galaxy S4 met zich meebrengt, zijn duidelijke snelheidsverbeteringen en de grafische aanpassingen. Verder zijn voortaan de statusiconen in het notificatiescherm wit. De nieuwe doorzichtige balk doet vermoeden dat het beeld groter lijkt dan dat het in werkelijkheid is. Ook bevat het nieuwe vergrendelscherm een knop naar de camera-app. Na het installeren van de update toont het  vergrendelscherm albumhoezen van afspelende muziek over het volledige scherm. Voorheen werd er enkel een miniatuurafbeelding getoond.

De 5 beste Twitter-apps voor Android

twitter android apps

Iedereen kent de officiële Twitter-app voor Android, maar volgens velen is de app lang niet zo goed of mooi als enkele concurrenten in Google Play. Maar welke zijn dan wel echt goed? AndroidPlanet spit Google Play door en noemt zijn vijf favoriete Twitter Android apps om dagelijks het sociale netwerk van 140 tekens mee te checken. Heb jij ze al geprobeerd?

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu