Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Het Android nieuwsoverzicht van week 15 – 2014

Gijs Ettes
12 april 2014, 12:39
4 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 15 – 2014
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week werd onder andere de Galaxy S5 gelanceerd, maar er was uiteraard nog meer nieuws te melden. Hieronder hebben we de meest opmerkelijke berichten van de afgelopen dagen voor je op een rijtje gezet.

High-end OnePlus One met CyanogenMod officieel naar Nederland

OnePlus One

De OnePlus One komt officieel naar Nederland voor een adviesprijs van onder de 350 euro. Dat maakt de nieuwe Chinese fabrikant OnePlus onlangs bekend. De smartphone is nog steeds niet officieel onthuld (dat gebeurt op 23 april), maar we zijn al achter enkele belangrijke features gekomen, waaronder dat het toestel standaard op CyanogenMod draait. Ook reageert OnePlus voor het eerst in het Nederlands, in een speciaal forumtopic waar je over de OnePlus One op de hoogte gehouden kan worden. “In tegenstelling tot andere fabrikanten, zien wij een smartphone niet als een lijst met technische specificaties en eigenschappen. Wij richten ons op het leveren op basis van de beste dag tot dag ervaring van de eindgebruiker. Om dit te doen, is onze aanpak integreert in drie belangrijke elementen: mensen, technologie en business.”

Google gaat Glass op 15 april voor één dag aan iedereen verkopen

Google Glass

Google heeft plannen om zijn Google Glass voor iedereen beschikbaar te maken – maar wel voor één dag. Dat blijkt uit gelekte documenten van Google, waarna het bedrijf de actie ook bevestigde. De internetgigant gaat op 15 april voor één dag de deuren opengooien waardoor Amerikanen allemaal een Glass kunnen aanschaffen. De verkoop begint vanaf 15.00 Nederlandse tijd. Dat betekent dat je ook als Nederlander zonder een invite een Glass kunt aanschaffen. Je kunt immers een dienst als USA2YOU vragen of zij een Glass voor je bestellen, waarna zij ‘m naar Nederland sturen via FedEx. Ook AndroidPlanet heeft hier (meerdere) goede ervaringen mee. De Glass heb je vervolgens binnen enkele dagen.

‘Facebook wil gebruikers dwingen om Messenger-app te gebruiken’

Facebook chat

Facebook wil de chat-functie in zijn officiële app gaan blokkeren. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Gebruikers die voortaan van de Facebook chat-functie gebruik willen maken, moeten de Messenger-app van het sociale netwerk installeren. Eerder zei Facebook-ceo Mark Zuckerberg dat het sociale netwerk al langer plannen heeft om chat van Facebook te scheiden, waardoor Facebook Messenger een zelfstandige dienst wordt. Een ietwat vreemde actie: Facebook heeft immers ook WhatsApp overgenomen, dat eveneens een zelfstandige berichtendienst is. Lees ook ons uitgebreide  Facebook Android-artikel met handige tips.

Hoe Google steeds meer grip op Android krijgt, en wat dat voor jou betekent

Google Android

Google is de eigenaar van Android. De internetgigant nam in 2005 de start-up Android Inc. van Andy Rubin over en bijna een decennium later is het uitgegroeid tot het grootste mobiele besturingssysteem. Toch is Android ook geheel opensource, maar Google probeert steeds meer grip te krijgen op het enorm populaire systeem. AndroidPlanet duikt in het opensource-verhaal van Android en legt uit waarom Google Android het liefst zo veel mogelijk closedsource wil maken.

Tinder is een blijvertje: 1 op de 10 Nederlanders gebruikt dating-app

Tinder is een blijvertje

Tinder  is een blijvertje – ook in Nederland – zo blijkt uit nieuwe gebruikerscijfers. Momenteel maakt 10 procent van alle Nederlanders, circa 1,7 miljoen mensen, gebruik van de populaire dating-app. In januari waren dat nog ‘slechts’ 1,2 miljoen. Helaas bestaat een klein gedeelte van de gebruikers uit malafide bots die geautomatiseerd gesprekken voeren. Ze doen zich voor als aantrekkelijke dames en verleiden gebruikers  om online spellen te spelen die malware met zich meebrengen. De woordvoerder van Tinder geeft aan dat het bedrijf  proactief optreedt tegen nep-accounts en dat deze ‘direct’ worden  verwijderd. Welke maatregelen Tinder neemt om te voorkomen dat bots überhaupt misbruik kunnen maken van de dating-app blijft echter onduidelijk.

Video: smartphone-oplader laadt je toestel in 30 seconden op

smartphone-oplader

De Israëlische start-up StoreDot werkt aan een smartphone-oplader  (video) die ervoor moet zorgen dat je toestel in een halve minuut weer volledig van stroom is voorzien. StoreDot ontwikkelde een fors prototype dat werkt met de Samsung Galaxy S4 en toonde het accessoire tijdens de Think Next-conferentie die Microsoft vandaag in Tel Aviv hield. StoreDot is voornemens om in de nabije toekomst ook snelladers voor andere typen smartphones te ontwikkelen. Deze kosten naar verwachting 30 dollar en moeten in 2016 commercieel verkrijgbaar zijn. StoreDot is de afgelopen tijd druk geweest met de ontwikkeling van biologische transistors die bestaan uit peptiden, organische verbindingen die in de natuur voorkomen en de bouwstenen van eiwitten zijn. Volgens de start-up kunnen deze er onder andere voor zorgen dat de oplaadtijd van smartphoneaccu’s wordt verkort.

Android smart tv: dit zijn de opties voor een Android-televisie

google-tv-logo

Android komt op steeds meer apparaten beschikbaar. Zo ook op de tv, nog steeds één van de meest prominente ‘gadgets’ in de huiskamer. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal om Android op jouw tv te krijgen? AndroidPlanet noemt ze op en benoemt per optie welke voor- en nadelen er zijn. Lees er alles over in ons artikelAndroid smart tv: dit zijn de opties voor een Android-televisie’.

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu