Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Het Android nieuwsoverzicht van week 17 – 2014

Gijs Ettes
26 april 2014, 13:33
4 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 17 – 2014
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week werd het Android nieuws gedomineerd door de onthulling van de OnePlus One, het succes van de Galaxy S5 en Gear Fit en screenshots van de Android 4.4.3 telefoon-app. Check het volledige nieuwsoverzicht hieronder.

‘Galaxy S5 al goed voor 1 procent van alle Androids’

Galaxy S5

De Galaxy S5, het nieuwe vlaggenschip van Samsung dat sinds kort in de winkels ligt, is nu al goed voor zo’n 1 procent van alle Android-smartphones. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Localytics, dat beweert dat de smartphone één week na zijn release al zo enorm populair is dat de Galaxy S5 al 1 procent van de markt inneemt. Volgens Localytics zijn de VS goed voor zo’n 64 procent van alle verkopen van de Galaxy S5 en zorgde Europa afgelopen week voor 23 procent van alle verkopen. Daarmee lijkt de Galaxy S5 net zo’n grote hit als zijn voorganger  te worden  en het dominante Android-toestel van 2014. Lees ook onze uitgebreide Galaxy S5 review, voor ons oordeel over het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

’64-bit Android-toestellen verschijnen nog vóór de kerst’

64-bit Android

Volgens chipfabrikant ARM vindt de omschakeling naar 64-bit technologie sneller plaats dan voorheen gedacht. Nog voor de kerst zullen de eerste Android-telefoons en -tablets met 64-bit processors op de markt verschijnen, aldus topman Tom Lantzsch van ARM. Het bedrijf voorziet vrijwel alle Android-toestellen van processorarchitectuur.  Momenteel zijn de iPhone 5S, iPad Air en iPad Mini  (Retina) de enige mobiele apparaten met 64-bit-technologie. Lange tijd werd gedacht dat de Galaxy S5 een 64-bit Exynos-processor van Samsung zou krijgen, maar uiteindelijk werd het een Snapdragon 801 met vier 32-bit Krait 400-kernen. Volgens ARM hebben al diverse bedrijven licenties voor het gebruik van de ARMv8-architectuur aangevraagd. Qualcomm en MediaTek hebben inmiddels al hun eerste 64-bit processors aangekondigd.

Android KitKat voor de Galaxy Note 2 komt er (eindelijk!) aan

Galaxy Note 2 Android 4.4 update

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat de Galaxy Note 2 Android 4.4 update er nu toch eindelijk komt. Samsung is gestart met de uitrol en momenteel is de update in Frankrijk al te downloaden via Kies. Aanvankelijk werd gedacht dat de update eind vorige maand beschikbaar zou zijn, maar deze heeft – zoals wel vaker het geval bij grote updates – de nodige vertraging opgelopen. Maar welke gevolgen heeft het updaten naar KitKat voor je Galaxy Note 2? Allereerst moet het ervoor zorgen dat de interface soepeler, sneller en stabieler werkt. Daarnaast brengt de update witte pictogrammen in de statusbalk met zich mee, alsmede een transparante statusbalk,  een cameraknop op het vergrendelscherm, draadloos printen en albumart die zich uitstrekt over het volledige scherm.

OnePlus One geïntroduceerd: high-end smartphone voor 269 euro

oneplus one

De OnePlus One is afgelopen week door de nieuwe Chinese smartphonespeler OnePlus geïntroduceerd. Het toestel, dat grotendeels is vormgegeven door de ex-ceo van het eveneens Chinese Oppo, heeft een 5,5 inch full-hd ips-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, een Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en een flinke accu van 3100 mAh. Ondanks die grote accu weegt het toestel maar 162 gram. De OnePlus One blijft echter wel erg groot: de smartphone meet 152,9 x 75,9 x 8,9 millimeter, ongeveer net zo groot als de Galaxy Note 3.

WhatsApp heeft inmiddels meer dan 500 miljoen gebruikers

whatsapp gebruikers

Het aantal WhatsApp gebruikers blijft maar doorgroeien. Nadat de populaire chat-app (lees ook alles over WhatsApp in ons uitgebreide WhatsApp Android-artikel) werd overgenomen door Facebook was er een kleine opstand te merken: velen switchten naar de Telegram Android-app. Toch lijkt die switch in veel gevallen maar tijdelijk te zijn; zo zijn veel vrienden in mijn omgeving inmiddels weer terug bij WhatsApp omdat “niet iedereen op Telegram” zat.

Gear Fit groot succes: Samsung verkoopt 250.000 armbanden

Gear Fit verkoop

Samsung mag tevreden zijn met de Gear Fit verkoop: het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft inmiddels 250.000 stuks verkocht. Samsung zou zelfs al de productie van het accessoire hebben opgevoerd. Daarmee is de Gear Fit eigenlijk een flink succes, ondanks dat vele reviews erg kritisch zijn over het accessoire. Zo ook wij in onze Gear Fit review, waarbij we de stappenteller en het verticale scherm niet ideaal vonden. De Gear Fit heeft een prijskaartje van 199 euro en is het officiële sportaccessoire van Samsung, dat onder andere je stappen telt en hartslag meet. Lees ook: Samsung Gear Fit geeft concurrentie het nakijken (ADV).

Lees het Android nieuws van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu