De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Het Android nieuwsoverzicht van week 2 – 2014

Gijs Ettes
11 januari 2014, 11:30
3 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 2 – 2014
Android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom voorzien we je wekelijks van het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Deze week stond uiteraard grotendeels in het teken van de technologiebeurs CES in Las Vegas. Van 7 tot en met 10 januari werden er diverse nieuwe producten van onder andere Samsung, Sony en LG onthuld. Kortom, genoeg om over te praten in het tweede Android nieuwsoverzicht van 2014!

Lees verder na de advertentie.

Samsung lanceert Galaxy Tab Pro en Galaxy Note Pro tablets

Galaxy Note Pro 12.2 Android nieuwsoverzicht

Op de eerste dag van de CES lanceerde Samsung de Galaxy Tab Pro en Galaxy Note Pro 12.2, waarvan eerstgenoemde in drie verschillende versies komt met schermen van 12,2, 10,1 en 8,4 inch. De Galaxy Note Pro heeft een Exynos 5 octacore-processor, stylus, full-hd-scherm en krijgt een adviesprijs van 799 euro. De Galaxy Tab Pro van 12,2 inch is vrijwel identiek aan de Galaxy Note Pro, alleen heeft de tablet geen meegeleverde stylus. De adviesprijs van de Galaxy Tab Pro 12,2 bedraagt 649 euro. Met beide high-end tablets hoopt Samsung zijn positie op de tabletmarkt in 2014 verder te versterken.

Testversie Android 4.4 voor Galaxy S4 lekt uit

Het spannendste nieuws op de laatste werkdag van week 2 was de gelekte Galaxy S4 Android 4.4 update. Aanvankelijk waren er alleen enkele screenshots beschikbaar van KitKat op het Samsung-toestel, maar al gauw werd ook de update als download beschikbaar. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de Android 4.4 update de interface van de Galaxy S4 een stukje platter en strakker maakt. Verder is de statusbalk met pictogrammen gewijzigd en lijkt het erop dat de Samsung-telefoon sneller en soepeler werkt na de update. Tot slot is het toetsenbord in landschapmodus verbeterd en is er een snelkoppeling naar de camera-app toegevoegd op het vergrendelscherm.

Sony onthult Xperia Z1 compact en SmartBand

Xperia Z1 Compact Android nieuwsoverzicht

Geruchten over een kleinere versie van het toptoestel van Sony, de Xperia Z1, gingen al langer. Afgelopen dinsdag onthulde de Japanse elektronicafabrikant de Xperia Z1 Compact: een compacte smartphone met een 4,3 inch-scherm (720p) een 20-megapixelcamera en een aanzienlijk lager gewicht van 137 gram. De specificaties van het toestel wijken weinig af in vergelijking met zijn grote broer, wat de Xperia Z1 Compact een goede keuze maakt voor wie op zoek is naar een klein, maar krachtig toestel. De adviesprijs bedraagt 549 euro.

Gelijktijdig met de Xperia Z1 Compact introduceerde Sony de SmartBand: een polsband waarmee je allerhande (fysieke) activiteiten kunt registreren en visualiseren met behulp van de Lifelog-app van Sony. De SmartBand houdt bij hoeveel je beweegt, hoe je slaapt en welke muziek en apps je gebruikt. Daarnaast fungeert hij als afstandsbediening voor je muziek-app en trilt hij als er nieuwe meldingen binnenkomen. Voor de SmartBand moet 99 euro worden neergeteld.

Google Glass in Nederland: dit moet je weten

In onze Google Glass Nederland-editie hebben we het over het moeilijkste onderdeel: Google Glass kopen in Nederland. De slimme bril van Google kost op moment van schrijven zo’n 1500 dollar (omgerekend 1115 euro), maar gelukkigen kunnen Google Glass alleen aanschaffen als ze worden uitgenodigd door een Glass Explorer of door Google. Hoewel het voor inwoners van Nederland (en daarmee ook België) nog niet officieel mogelijk is om een Google Glass aan te schaffen en een Glass Explorer te worden, zijn er enkele omwegen die we uitgebreid beschrijven.

Overig Android nieuws in week 2 – 2014

Wat gebeurde er nog meer in de tweede week van 2014? Check het belangrijkste overige Android nieuws hieronder.

  • Samsung onthult Galaxy S5 release, overweegt irisscanner
  • Google start uitrol Google Play Services 4.1 die accuduur verbeteren
  • LG introduceert Lifeband Touch: een slimme fitnesstracker met oled-scherm
  • Android 5.0 nieuws: alle geruchten en de verwachte releasedatum
  • Samsung voorziet Galaxy Note 4 mogelijk voorzien van een driezijdig scherm

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu