Android nieuwsoverzicht week 20: alles over Android 4.4.3, de LG G3 en Nexus 6

Gijs Ettes
17 mei 2014, 12:22
4 min leestijd
Android nieuwsoverzicht week 20: alles over Android 4.4.3, de LG G3 en Nexus 6
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Google Play introduceert (eindelijk) Paypal-betalingen

Google Play PayPal

Google heeft donderdag bekendgemaakt dat Google Play voortaan PayPal-betalingen gaat accepteren van Nederlanders en Belgen. PayPal komt beschikbaar via Google Wallet, de online betaaldienst van de internetgigant, en kan ook via Google Wallet worden toegevoegd. De volgende keer bij een aankoop zal Google Wallet vragen welke vorm van betalen je wilt gebruiken, waarna je PayPal kunt aanklikken. Voorheen was het alleen mogelijk om met een creditcard te betalen of de betaling in sommige gevallen via de factuur van je telecomprovider te regelen.

Lees ook:

Nieuwe foto’s tonen design en interface van LG G3

LG G3 persfoto

Officieel wordt de LG G3 pas op 27 mei onthuld, maar de bekende Twitter-lekker @evleaks lijkt er alles aan te doen om te voorkomen dat de presentatie nog nieuwe informatie met zich meebrengt. Hij plaatste een drietal LG G3 persfoto’s online, alsmede een screenshot van de interface van het toestel in landschapmodus. Uit de persfoto’s blijkt dat het toestel in ieder geval in de kleuren grijs, goud en wit beschikbaar wordt. Volgens @evleaks is de mysterieuze sensor links van de camera aan de achterzijde een laser die helpt bij scherpstellen. Over de screenshot van de Android-interface van de LG G3 bestaan iets meer twijfels. De interface lijkt nieuw te zijn, maar toont de QPair-widget die normaal gesproken alleen is te vinden op tablets van LG, zoals de LG G Pad. Vanuit QPair kun je bijvoorbeeld de internetverbinding van een smartphone inzetten om via de tablet online te gaan. Bekijk de LG G3 persfoto’s.

‘Android 4.4.3 voor Nexus 5, 4, 7 en 10 vanaf 23 mei beschikbaar’

Android 4.4.3

Android 4.4.3, de aankomende versie van KitKat, wordt op 23 mei uitgerold. Dat blijkt uit informatie van Android.gs, dat al eerder juiste informatie over Android-firmware voor Nexus-apparaten heeft gepubliceerd. Android 4.4.3 komt per direct beschikbaar voor de Nexus 5, Nexus 4, Nexus 7 (beide versies) en Nexus 10. Naar alle waarschijnlijkheid is de update aan het einde van mei voor alle Nexus-apparaten uitgerold, waarna de Google Play Edition-toestellen aan de beurt zijn. Het is aannemelijk dat Android 4.4.3 alleen maar bugfixes brengt. Tot op heden is er hier en daar wel iets gelekt, maar de verwachting is dat de update voornamelijk fixes voor bluetooth en geluid introduceert. Verwacht er dus niet al te veel van: de grote nieuwe features worden hoogstwaarschijnlijk in Android 4.5 of Android 5.0 aangekondigd.

Lees ook:

Samsung verkoopt in één maand 11 miljoen Galaxy S5’s

Galaxy S5 verkoopcijfers

De Galaxy S5 verkoopcijfers lijken in lijn te zijn met de ambities van Samsung: het bedrijf verkocht in iets meer dan een maand 11 miljoen exemplaren van het nieuwe vlaggenschip, aldus CEO J.K. Shin in gesprek met The Wallstreet Journal. Volgens de Samsung-topman doet de Galaxy S5 het tien procent beter dan zijn voorganger, ondanks dat die telefoon in 155 landen tegelijkertijd werd gelanceerd tegenover de 150 van de S5. Volgens Shin dragen de Galaxy S5 verkoopcijfers bij aan een sterk tweede kwartaal voor Samsung. De verwachting is dat het bedrijf meer marktaandeel en hogere marges zal behalen dankzij het succes van de smartphone. Vooral bij onze Oosterburen en in de VS en Australië doet het toestel het goed. Een fijn gegeven voor Samsung, aangezien het bedrijf in het eerste kwartaal het marktaandeel en de winst zag afnemen.

Lees ook:

Popcorn Time nu voor Android, Chromecast-ondersteuning volgt

Popcorn Time

Time4Popcorn, een populaire fork van de illegale streamingdienst Popcorn Time, is uitgebracht voor Android. Niet in Google Play – dan wordt de app door Google verwijderd -, maar als apk-bestand. De Popcorn Time  Android-app  geeft gebruikers de mogelijkheid om series en films te downloaden, maar tijdens het downloaden al te bekijken. Door deze specifieke technologie hoef je niet te wachten tot een film of serie klaar is met downloaden. Door deze handige feature groeide Popcorn Time uit tot één van de meest populaire illegale diensten voor films en series. Popcorn Time is inmiddels gestopt door flinke druk door de Amerikaanse entertainmentindustrie, maar de technologie van de dienst wordt nu gebruikt door anderen om alternatieve versies te maken, zoals Time4Popcorn of Flixter. Het gebruik van deze diensten is echter wel illegaal: de content die je downloadt, wordt ook geüpload. Daarnaast is het in Nederland sinds kort in zijn geheel strafbaar om uit illegale bron te downloaden.

HTC One M8 vs iPhone 5S: toppers nemen het tegen elkaar op

HTC One vs iPhone 5S

In het artikel  HTC One vs iPhone 5S zetten we beide toptoestellen  naast elkaar om te bekijken op welke fronten ze van elkaar verschillen en wat je moet overwegen bij je keuze voor het toptoestel van HTC of Apple. Hoe verhouden het HTC-toestel en de Apple-telefoon zich tot elkaar? Lees gauw verder en kom erachter!

Lees het Android nieuws van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu