De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Android nieuwsoverzicht week 21: uitgelekte smartphones, virtual reality en Secret

Gijs Ettes
24 mei 2014, 12:51
4 min leestijd
Android nieuwsoverzicht week 21: uitgelekte smartphones, virtual reality en Secret
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Samsung werkt aan virtual reality-bril voor Galaxy-toestellen

Samsung virtual reality-bril

Samsung werkt aan een virtual reality-bril speciaal voor zijn Galaxy-toestellen die specifiek is gemaakt voor het spelen van Android-games. De virtual reality-bril zou te vergelijken zijn met de Oculus Rift. Deze virtual reality-bril van het gelijknamige bedrijf maakt furore in de gamewereld. Ook is Oculus recentelijk door Facebook overgenomen voor een bedrag van 2 miljard dollar. Volgens bronnen is de Samsung virtual reality-bril speciaal ontwikkeld voor het gebruik met Android-games. Dus: Flappy Bird in 3D? Of Minecraft? Of het prachtige Monument Valley? We zijn alvast heel benieuwd.

‘HTC One M8 Ace: uitgekleed vlaggenschip wordt 3 juni onthuld’

htc one m8 ace release

De HTC One M8 Ace, de plastic versie van HTC’s vlaggenschip, wordt naar verluidt op 3 juni aanstaande onthuld. Daarmee zou de HTC One M8 Ace release al binnen een aantal weken kunnen plaatsvinden. De Ace wijkt op een aantal belangrijke punten af van de reguliere One M8. Zo is de behuizing waarschijnlijk volledig van plastic, net als de smartphones in de Desire-reeks van HTC. Ook lijkt  de DuoCamera aan de achterzijde te  zijn  vervangen door een enkele 13-megapixel-camera en zou de adviesprijs met circa 350 euro aanzienlijk lager uitvallen. De HTC One M8 kost los om en nabije de 700 euro. Mocht de smartphone inderdaad bij verschijning 350 euro kosten, dan is het toestel goedkoper dan die andere plastic telefoon van HTC, de Desire 816.

‘Alle specificaties LG G3 liggen op straat’

LG G3 specificaties

Volgende week dinsdag wordt de LG G3, het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant, officieel onthuld. Er is echter een nieuwe lijst LG G3 specificaties opgedoken die weinig aan de verbeelding over laat: zowel de afmetingen als de interne hardware lijken volledig te zijn uitgelekt. Al eerder onthulde LG zelf dat de G3 zou beschikken over een QHD-display met een schermdiagonaal van 5,5 inch. De overige informatie omtrent het toestel was toch vooral gebaseerd op geruchten. Tijdens een retailerevenement in Zuid-Korea zou de fabrikant echter een specsheet hebben vrijgegeven waarop alle features van het aankomende toestel netjes onder elkaar staan. Lees verder voor de specificaties van de LG G3.

‘Politie gaat Galaxy S5 inzetten voor identificatie middels vingerafdruk’

Galaxy S5 diensttelefoon

De Nationale Politie gaat op korte termijn gebruikmaken van de Galaxy S5 als diensttelefoon, zo meldt een anonieme bron binnen de politie aan AndroidPlanet. Volgens de bron zijn  er al 35.000 toestellen besteld. De Galaxy S5  moet de verouderde BlackBerry’s die de politie nu nog inzet op straat vervangen en zou al door diverse eenheden, waaronder die in Amsterdam en Limburg, worden getest. De tests maken deel uit van het project Mobiel Effectiever Op Straat 2, dat onder andere het  doel heeft administratieve taken van dienders te versnellen en vereenvoudigen. Zo zou het nieuwe toestel het makkelijker moeten maken om documenten en kentekens te scannen en personen op straat te bevragen. Bovendien is het toestel stof- en waterbestendig en voorzien van Samsungs KNOX-beveiligingssuite; handig voor politietaken. De politie heeft het plan om de Galaxy S5  te gebruiken voor het bekeuren via een app en, volgens de bron, het identificeren van personen middels een vingerafdruk. De S5 heeft, net als de iPhone 5S, een vingerafdrukscanner die is geïmplementeerd in de homeknop.

4 zaken die je moet weten over geheimen-app Secret

Secret Android-app

Sinds afgelopen week is het anonieme sociale netwerk Secret ook te gebruiken voor Nederlandse en Belgische  Android-gebruikers. De app was al eerder beschikbaar voor Amerikanen en heeft nu dus ook zijn weg naar ons land gevonden. Maar wat onderscheidt Secret van andere sociale media? Wij zetten 4 zaken op een rijtje die je moet weten over app.

De 7 beste tips voor je Chromecast

Chromecast tips

De Chromecast is al maanden een van onze favoriete gadgets, bijvoorbeeld voor het bekijken van onze favoriete Netflix-series of het streamen van foto’s, muziek of andere lokale content. Voor wie meer uit deze toffe gadget wilt halen, lichten  we een 7 Chromecast tips uit die zorgen dat je alle mogelijkheden van het apparaat benut.

Lees het Android nieuws van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu