Android nieuwsoverzicht week 22: de topsmartphones van 2014 uitgelicht

Gijs Ettes
31 mei 2014, 13:27
4 min leestijd
Android nieuwsoverzicht week 22: de topsmartphones van 2014 uitgelicht
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond het Android nieuws voornamelijk in het teken van de presentatie van de LG G3, het nieuwe vlaggenschip van LG. Daarnaast lekte er weer de nodige informatie uit over smartphones en tablets van Samsung en hoorde we voor het eerst over Googles plannen om de startup Dropcam over te nemen.

LG G3 begin juli verkrijgbaar in Nederland vanaf 549 euro

LG G3 release

De Nederlandse LG G3 release vindt begin juli plaats, zo heeft de fabrikant bekendgemaakt. De 16GB-versie van het nieuwe vlaggenschip krijgt een adviesprijs van 549 euro en is daarmee 50 euro goedkoper dan de LG G2 bij verschijning. De 32GB-variant kost 599 euro en heeft 3GB aan werkgeheugen, 1GB meer dan het model met 16GB opslag. Voor de rest zijn beide versies van de LG G3 identiek. Het topmodel van LG heeft als belangrijkste feature een QHD-scherm (quad-hd) met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het display meet 5,5 inch en is dankzij de pixeldichtheid van 538 ppi ontzettend scherp. Om te voorkomen dat het scherpere display te veel energie verbruikt, past LG enkele energiebesparende opties toe, die `Adaptive Optimalisation` worden genoemd. Deze zorgen ervoor dat het scherm bij minder zware taken minder energie verbruikt. Onze uitgebreide eerste indruk lees je in de LG G3 hands-on.

Samsung komt met opensource gezondheidsplatform en -hardware

samsunggezondheid

Samsung heeft een nieuw opensource gezondheidsplatform aangekondigd, samen met een nieuwe geavanceerde gezondheidsaccessoire: de Slimband. Dit accessoire is voorzien van allerlei nieuwe sensoren, waaronder een sensoren om de bloedglucosespiegel te meten en de lucht te analyseren. Ook is het mogelijk om met de Slimband in real-time je hartslag en zuurstofspiegel te meten. De Slimband moet een soort voorbeeld worden van geavanceerdere health-accessoires, waar Samsung flink op in gaat zetten. Naast de Slimband introduceert Samsung tevens het nieuwe gezondheidsplatform SAMI, waarbij alle verzamelde data in de cloud wordt opgeslagen en ook vandaan kan worden gehaald. Ontwikkelaars mogelijk ook van dit platform gebruikmaken. Met SAMI kan zeer uitgebreide data worden opgeslagen en geanalyseerd, waardoor het mogelijk is om iemand zeer nauwkeurig te volgen. Zo zou SAMI bijvoorbeeld het leef- en slaappatroon, maar ook de voeding en ontspanning kunnen meten.

‘Foto’s en specificaties van Galaxy S5 Mini uitgelekt’

Galaxy S5 Mini foto Android nieuws

In een drietal Galaxy S5 Mini foto’s is het compacte Samsung-toestel mogelijk voor het eerst in het wild te bewonderen. De kiekjes tonen de compactere versie van de S5 die gewoon lijkt te beschikken over een hartslagmeter en een vingerafdrukscanner. Daarnaast is het design van de smartphone identiek aan dat van de S5, met dezelfde afgeronde hoeken en waterbestendige behuizing. De afmetingen lijken te zijn gekrompen, alsmede de accu, maar wat de precieze verschillen zijn, is nog niet bekend. Voor wat betreft specificaties zijn er meer verschillen tussen de Galaxy S5 Mini en de reguliere S5. Het scherm meet bijvoorbeeld maar 4,5 inch en heeft een 720p-resolutie. Verder is er naar verluidt een 1,4GHz-quadcore-cpu (mogelijk Exynos 3470) aan boord en 1,5GB aan werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt waarschijnlijk 16GB en zal zijn uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Ook  tonen de Galaxy S5 Mini foto’s wat waarschijnlijk de 8-megapixel-camera met ledflitser aan de achterzijde wordt. Aan de voorzijde is waarschijnlijk een 2,1-megapixel-frontcamera te vinden en het ligt in de lijn der verwachting dat de Mini draait op Android 4.4.2 (KitKat).

‘Google neemt Dropcam over, wil je huis gaan beveiligen’

google dropcam

De Google-tak die eerder domotica-bedrijf Nest onder zijn hoede nam, heeft plannen om uit te breiden naar de markt van  huisbeveiliging. Om die plannen te versnellen, zou Google een overname van Dropcam, een startup die beveiligingscamera’s met wifi ontwikkeld, overwegen. Dropcam kan via de cloud camerabeelden streamen, die gebruikers vervolgens via een webinterface of app kunnen bekijken om thuis een oogje in het zeil te houden. Het is echter allerminst zeker dat Google Dropcam gaat overnemen. Over eventuele onderhandelingen en bedragen is dan immers nog  niets bekend. Afgelopen februari nam Google Nest over voor 3,2 miljard dollar, omgerekend zo’n 2,35 miljard euro. Nest is een vergelijkbare startup die op internet aangesloten thermostaten en rookmelders maakt.

Round-up: de Xperia Z2, Galaxy S5, HTC One M8 en Ascend P7 vergeleken

htc one m8 en ascend p7

April en mei waren goede maanden voor smartphoneliefhebbers, dankzij de releases van de Samsung Galaxy S5, HTC One M8, Sony Xperia Z2 en Huawei Ascend P7. De vier vlaggenschepen zijn – op het Huawei-toestel na – vrijwel hetzelfde geprijsd en vertonen ook onderhuids veel overeenkomsten. In onze smartphone  round-up belichten we alle voor- en nadelen van de telefoons en zetten we ze naast elkaar, om voor eens en altijd te bepalen aan welk toestel jij het beste je zuurverdiende euro’s kunt besteden.

Lees het Android nieuws van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu