De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android nieuwsoverzicht week 27: Android L en mini-telefoons uitgelicht

Gijs Ettes
5 juli 2014, 13:37
4 min leestijd
Android nieuwsoverzicht week 27: Android L en mini-telefoons uitgelicht
android nieuws android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Er is een rustige periode aangebroken voor wat betreft Android nieuws. Afgelopen weken werden enkele nieuwe toestellen onthuld of aangekondigd en verschenen de eerste apps in Google Play die zijn geoptimaliseerd voor Android Wear. Zelf namen we uitgebreid Android L onder handen, alsmede enkele smartphones en tablets. Lees er hieronder meer over!

‘Android L verlengt accuduur met 36 procent’

android L accuduur android nieuws

Een fijn vooruitzicht voor toekomstige gebruikers van Android L: de accuduur wordt zeer waarschijnlijk met zo’n 36 procent verlengd. Dat blijkt uit testen van het betrouwbare Ars Technica, die het batterijbesparende Project Volta van de nieuwe Android-versie aan de tand hebben gevoeld. Uit hun accutesten blijkt dat Android L inderdaad de accuduur verlengt, zoals Google beloofde tijdens de presentatie op Google I/O. Onder andere door de telefoon slimmer te ‘ontwaken’ en het gebruik van ART kun je met Android L langer van je smartphone of tablet genieten.

Google koopt muziekdienst Songza voor verbetering Play Music

Songza

Streamingdienst Songza is in handen gekomen van Google. Welk bedrag precies is gemoeid bij de overname is niet bekend, maar volgens geruchten gaat het om circa 39 miljoen dollar. Google gaat Songza gebruiken voor het verbeteren van de eigen muziekdienst Google Play Music, al blijft Songza zelf voorlopig in dezelfde vorm bestaan. Songza biedt afspeellijsten die door een redactie zijn samengesteld en geschikt zijn voor uiteenlopende momenten. Hierbij kun je denken aan muziek om  te feesten, sporten en voor wanneer het tijd is om langzaam naar bed te gaan. Momenteel kent de dienst zo’n 5,5 miljoen abonnees.

Dit zijn de apps die zijn geoptimaliseerd voor Android Wear

android wear-sectie

Vanaf volgende week is de eerste smartwatch met Android Wear, de LG G Watch, verkrijgbaar in Nederland en België. In aanloop naar die release heeft Google een speciale sectie in Google Play geopend met alle apps die Android Wear ondersteunen.

In de Android Wear-sectie zijn apps te vinden die zijn geoptimaliseerd om te werken met smartwatches, waaronder Google-apps als Hangouts en Maps. Daarnaast zijn Duolingo, IFTTT en de apps van The Guardian en Reuters beschikbaar.

LG G Watch vanaf 8 juli te koop  in Nederland en België

LG G Watch bestellen

De LG G Watch  is vanaf 8 juli verkrijgbaar  in Nederland en België voor een adviesprijs van 199 euro, zo heeft LG bekendgemaakt. Het slimme horloge van de Zuid-Koreaanse fabrikant is nu al te reserveren. Nederlandse klanten die vóór 31 augustus een abonnement afsluiten of verlengen bij een winkel van Vodafone of Belcompany en kiezen voor een LG G3 krijgen de smartwatch gratis. Of er ook Belgische winkels  met een dergelijke actie zijn, is niet bekend. LG’s smartwatch is de eerste met Android Wear die verkrijgbaar wordt in ons land. Het slimme horloge heeft een 1,65 inch-scherm met een resolutie van 240 bij 240 pixels. Het display is altijd ingeschakeld en aanraakgevoelig, zodat je gemakkelijk door informatiekaarten en notificaties kunt vegen. Daarnaast is de G Watch stof- en waterbestendig, dus ook geschikt voor actieve gebruikers.

Galaxy S5 Mini VS HTC One Mini 2

Galaxy S5 Mini VS HTC One Mini 2

Afgelopen week deed Samsung de Galaxy S5 Mini officieel uit de doeken. In de weken voorafgaand aan de onthulling lekten zowel de specs en het design van de compacte telefoon al uit. Het is op vele fronten een mindere versie van de Galaxy S5, maar daar is de prijs dan ook naar. Toch hebben een aantal features van het reguliere model hun weg naar de Galaxy S5 Mini gevonden, waaronder de vingerafdrukscanner en hartslagmeter. Onder de motorkap vertoont de Samsung-telefoon veel overeenkomsten met de HTC One Mini 2, de compacte versie van HTC’s nieuwste vlaggenschip. In onze Galaxy S5 Mini VS HTC One Mini 2 vergelijking zetten we beide mini-telefoons naast elkaar om te bekijken op welke vlakken ze van elkaar verschillen.

Video: een indruk van Android L

De developer preview van Android L is al voor enkele Nexus-toestellen te downloaden waardoor je de aankomende Android-versie alvast kunt uitproberen. AndroidPlanet neemt de proef op de som en belicht in deze video naar de nieuwe features en mogelijkheden van de nieuwe Android-versie.

Android L preview (Dutch) - Nederland - AndroidPlanet.nl

Moto E review: budgetsmartphone doet te veel concessies

Stiekem hebben we best uitgekeken naar de Motorola’s nieuwe budgettelefoon. Niet omdat de Motorola Moto E iets bijzonders kan of er speciaal uitziet, maar toch voornamelijk vanwege de prijs. Voor iets meer dan 100 euro krijg je een spatwaterbestendige smartphone met de laatste versie van Android en best redelijke specs. Toch lijkt het erop dat Motorola een behoorlijk aantal concessies heeft moeten doen om de prijs zo laag te houden. In de Moto E review lichten we ze uit.

Motorola Moto E review (Dutch) - Nederland - AndroidPlanet.nl

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu