Android nieuwsoverzicht week 28: selfie-smartphones en scherm casten

Redactie
12 juli 2014, 12:02
4 min leestijd
Android nieuwsoverzicht week 28: selfie-smartphones en scherm casten
android nieuws android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Er is een rustige periode aangebroken voor wat betreft Android nieuws. Afgelopen weken werden enkele nieuwe toestellen onthuld of aangekondigd en verscheen er steeds meer nieuws over de OnePlus One.

OnePlus One krijgt Android L binnen drie maanden na release

oneplusone-2

De OnePlus One, het gehypte toestel van de nieuwkomer OnePlus, krijgt binnen drie maanden na de release van Android L ook de update naar de nieuwe Android-versie. Dat heeft OnePlus bekendgemaakt, waarmee het bedrijf concurrenten als HTC, Sony, Samsung en LG volgt.
Daarnaast meldt OnePlus dat CyanogenMod, de populaire alternatieve Android-versie waar het toestel op draait, de komende tijd meerdere kleine updates gaat doorvoeren om bugfixes door te voeren en nieuwe features te introduceren. Zo zijn er recentelijk twee kleine updates uitgekomen die onder andere het probleem met het langzaam opladen van de smartphone oplossen.

`Microsoft gaat Nokia Lumia met Android uitbrengen`

Nokia-Logo (2)

Een Nokia Lumia Android-toestel lijkt toch in de maak te zijn. De bekende Twitter-lekker Evleaks meldt dat Microsoft van plan is om een Android-toestel op de markt te brengen onder de Nokia Lumia-lijn. Microsoft nam Nokia recentelijk over en er gaan geruchten dat Microsoft de naam Nokia in `Nokia by Microsoft` wil gaan veranderen. Onder die naamsverandering zou het Nokia Lumia Android-toestel worden geïntroduceerd. Volgens Evleaks, die de afgelopen periode onjuiste lekken heeft gepubliceerd, zou het nieuws “erg groot“ zijn voor zowel Microsoft, Nokia als de smartphonewereld.

18 procent van Android-toestellen draait op KitKat

LG G Watch bestellen

De De nieuwe distributiecijfers van Android zijn weer bekend en daaruit blijkt dat Android 4.4 KitKat de tweede grootste Android-versie van dit moment is. KitKat draait op dit moment op 17,9 procent van de toestellen, waarmee het binnen één maand met 4,3 procent is gegroeid. Deze sterke KitKat cijfers tonen aan dat er de laatste maand veel nieuwe toestellen met KitKat zijn aangeschaft en dat fabrikanten nog steeds bezig zijn updates uit te rollen.
De grootste Android-versie blijft nog steeds Jelly Bean, bestaande uit Android 4.1, Android 4.2 en Android 4.3. De grootste van deze drie is Android 4.1 met 27,8 procent, gevolgd door 4.2 en 4.3 met respectievelijk 19,7 en 9,0 procent. In totaal is Jelly Bean goed voor 56,5 procent.

Asus Padfone S geïntroduceerd: vernieuwde smartphone-en-tablet-in-een

Asus Padfone Mini

Asus heeft dinsdag de Padfone S aangekondigd, de vernieuwde smartphone-en-tablet-in-een. Hoewel de Asus Padfone-lijn al een geruime tijd bestaat, slaat het mobiele apparaat nog niet echt aan bij de Nederlandse consument. Het idee is vrij interessant: je hebt een smartphone die als hoofdtoestel dient, en deze kan ook in een tablet-behuizing worden geschoven. Het beeld van de smartphone wordt dan eigenlijk alleen opgeschroefd, want je gebruikt hetzelfde apparaat met dezelfde apps. De tablet beschikt wel over een extra accu en 1 megapixel-camera, maar kan dus niet als los apparaat worden gebruikt zonder dat de smartphone in het toestel is geschoven. Lees meer over de Asus Padfone S.

Xperia C3: de selfie-smartphone van Sony

f48bb7abd7537c0ee6d9e0c5364e6ad8

Sony heeft dinsdag de Xperia C3 gepresenteerd, een heuse selfie-smartphone die speciaal is ontworpen om foto`s met de frontcamera te schieten. De 5 megapixel-camera aan de voorzijde is flink groter dan bij de gemiddelde smartphone en er is ook een led-flitser beschikbaar. Hierdoor kun je ook selfies met de flitser maken, om zo toch nog een goed kiekje te schieten terwijl het donker is. Selfies tijdens het stappen is dus voortaan ook geen probleem meer. Daarnaast levert Sony enkele speciale selfie-apps met de smartphone, waaronder een camera-app waarmee zij filters en effecten kunnen toevoegen terwijl ze een selfie maken.

Scherm casten vanaf Android naar Chromecast nu mogelijk

cast_screen

Het wordt voor apparaten met Android 4.4.1 of hoger mogelijk om het scherm van een Android-toestel te casten naar de Chromecast en daarmee de tv. Dat meldt Google op zijn blog. Eerder kondigde Google deze feature ook al aan tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O.
Via het scherm casten kun je hetgeen dat je op de Android-toestel of -smartphone ziet naar de tv streamen. Dit is handig voor foto`s, het bekijken van video`s op het web of gewoonweg websites. De nieuwe feature is beschikbaar via een update voor de officiële Chromecast-app. Lees meer over scherm casten naar de Chromecast.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu