De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Het Android nieuwsoverzicht van week 3 – 2014

Gijs Ettes
18 januari 2014, 11:26
3 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 3 – 2014
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom voorzien we je wekelijks van het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Deze week lees je in het Android nieuwsoverzicht alles over het nieuwe fitness-platform van Google, de Galaxy S4 Android 4.4.2 update, de overname van domotica-bedrijf Nest door Google en de specificaties van de Galaxy S5. Lees verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Google werkt aan nieuw fitness-platform voor Android 4.4

Android nieuws Fitness

Gisteren werd dankzij een aantal regels code in Android 4.4 bekend dat Google werkt aan een nieuw fitness-platform voor Android. Eerder voegde Google al nieuwe fitness-sensoren aan de Nexus 5 toe. Vooralsnog blijft het onduidelijk wat Google met zijn fitness-verwijzingen wil doen. Het is mogelijk dat de internetgigant een compleet nieuw fitness-platform wil maken met enkele Google-diensten, of fabrikanten de mogelijkheid wil geven om van een nieuwe fitness-api gebruik te maken. Dit zou voor fabrikanten meer mogelijkheden voor fitness-apps kunnen opleveren.

Galaxy S4 Android 4.4.2 test-versie uitgelekt en te downloaden

De Galaxy S4 Android 4.4.2 test-software is uitgelekt en te installeren. Het betreft nog niet de officiële update, wat twee dingen betekent. Ten eerste is test-software nog niet per se stabiel genoeg om dagelijks te gebruiken en daarnaast laat deze zien dat Samsung in de buurt is van de stabiele update voor de Galaxy S4. De nieuwe Galaxy S4 Android 4.2.2 test-versie lost enkele belangrijke fouten van eerdere software-versies op, zoals de multitask-bug. Ook is de snelheid sterk toegenomen, waardoor de software goed is te gebruiken voor dagelijks gebruik.

Google neemt domotica-bedrijf Nest over voor 3,2 miljard dollar

Nest Google overname

Google heeft bekendgemaakt in de huisautomatisering te zijn gestapt met de overname van het domotica-bedrijf Nest. Bij de overname is een bedrag van maar liefst 3,2 miljard dollar gemoeid; aanzienlijk meer dan de 1,65 miljard die Google in 2006 betaalde om YouTube in te lijven. Nest heeft onder andere een intelligente thermostaat en rookdetector ontwikkeld, maar Google zal het bedrijf toch vooral voor de expertise met betrekking tot huisautomatisering hebben aangeschaft.

Galaxy S5 specificaties: plastic en metalen versie en qhd-scherm

De Galaxy S5 specs zijn grotendeels gelekt: de smartphone krijgt een qhd-scherm (waarschijnlijk, 5,25 inch) met een resolutie van 2,560 bij 1,440 pixels, een Exynos 6 of Snapdragon 805-chip (ligt aan het model), 16 megapixel-camera, Android 4.4 en komt beschikbaar in zowel een metalen als plastic versie. De metalen Galaxy S5 krijgt een prijskaartje van 800 euro, waar de plastic versie met 650 euro iets goedkoper is. De verwachting is dat de metalen versie een metalen achterkant heeft, samen met metaal aan de zijkant en voorkant. De telefoon zal nog wel plastic bevatten, maar een meer metalen body krijgen. Hoe de metalen variant precies gaat heten, is nog niet bekend.

BarCode: de ultieme 24-uursmarathon voor app-ontwikkelaars (ADV)

BarCode Microsoft

Microsoft organiseert op 7 en 8 februari aanstaande BarCode: een 24-uursmarathon voor app-ontwikkelaars. Het evenement, dat plaatsvindt in de oude gevangenis aan de Rotterdamse Noordsingel, is gericht op developers die een app in de iTunes Store of Google Play Store hebben en hun app willen porten naar Windows 8 of Windows Phone. Gratis inschrijven en deelnemen aan BarCode kan via www.24barcode.nl.

Overig Android nieuws in week 3 – 2014

Wat gebeurde er nog meer in de derde week van 2014? Check het belangrijkste overige Android nieuws hieronder.

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu