De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuwsoverzicht week 30: Galaxy Alpha foto’s en Google Maps update

Gijs Ettes
26 juli 2014, 11:35
4 min leestijd
Android nieuwsoverzicht week 30: Galaxy Alpha foto’s en Google Maps update
android nieuws android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s: dit is de metalen Galaxy Alpha van Samsung

Galaxy Alpha foto

De eerste foto’s van de vermeende high-end metalen smartphone Galaxy Alpha zijn gelekt. De gelekte Galaxy Alpha foto’s die door Sammobile zijn gepubliceerd, laten inderdaad een metalen design zien. De smartphone heeft een metalen rand rondom het toestel, maar behoudt zijn kunststof achterkant. Deze lijkt ook grotendeels op de achterkant van de Samsung Galaxy S5, met eenzelfde design met stippen en een ietwat vierkante cameralens. De metalen rand rondom het toestel moet voor meer grip en een premium look zorgen. Het is de eerste keer dat Samsung een toestel gaat uitbrengen met een duidelijk metalen design. Daarbij lijkt de rand op de Galaxy Alpha foto’s ook vrij breed te zijn, waardoor deze goed in de hand zal liggen.

LG verkoopt recordaantal smartphones, mede dankzij LG G3

lg verkoop

De LG verkoop heeft het afgelopen tweede kwartaal van 2014 een recordhoogte bereikt. De Zuid-Koreaanse fabrikant verkocht de afgelopen drie maanden een record van 14,5 miljoen smartphones. Dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar en 17 procent ten opzichte van vorig kwartaal. LG heeft zijn verkoopsucces voornamelijk te danken aan de LG G3 en de goedkopere L-lijn, met interessante toestellen als de LG L70 en LG L90. Van alle door LG verkochte toestellen, is ook een derde met 4G compatibel. Dat laat ook de sterke vraag naar 4G-smartphones zien.

Google Maps aanzienlijk slimmer na laatste update

google maps update

Google rolt deze week een Google Maps update uit die het mogelijk maakt dat de kaarten-app tips geeft op basis van de tijd en het weer. Zowel de Android- als iOS-versie toont op korte termijn meer relevante informatie. Door te drukken op de nieuwe Explore-knop rechtsonder kun je zien wat er in de buurt allemaal te doen is. Google wil dat de kaarten-app meer gaat dienen als reishulp. Zo kun je zien of een interessante locatie het beste te bereiken is middels een autorit van vijf minuten of een wandeling van twintig. Het weer heeft ook invloed op tips en of deze überhaupt worden getoond. Op die manier hoef je volgens Google niet bang te zijn dat je bij een lunchroom terecht komt als je eigenlijk op zoek bent naar avondeten of in een fraai park arriveert als het net begint te onweren.

Xiaomi onthult goedkope Mi4  met indrukwekkende specs

xiaomi mi4

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft de Mi4 onthuld, een goedkope high-end smartphone die de zeer populaire Mi3 opvolgt. Xiaomi is met name populair in thuisland China, waar het de grootste smartphonefabrikant is – vergelijkbaar met Samsung in Nederland. De Xiaomi Mi4 is voorzien van een 5 inch full-hd-scherm, Snapdragon 801-chip van Qualcomm met een 2,5GHz quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen, 16/64GB aan opslagruimte en een 13 megapixel-camera. De batterij is ook flink: 3080 mAh, waarmee je zeker de hele dag door gaat komen. Ook zou de smartphone binnen één uur naar zestig procent kunnen worden opgeladen. De smartphone is verder voorzien van een metalen frame en ondersteunt verschillende covers, op eenzelfde manier als de OnePlus One.

Opfrisbeurt voor Chromecast website: vind sneller toffe apps

Chromecast website

Google heeft de Chromecast website van een flinke opfrisbeurt voorzien, zodat je eindelijk ¡lle apps kunt vinden die werken met de slimme hmdi-stick. Denk aan bekende namen als Netflix, Allcast en Plex, maar ook minder bekende apps als Spoticast, My Cloud Player en CastPad. De Chromecast website toont beknopte informatie over het apparaat zelf en een drietal tabbladen met uitgelichte, nieuwe en alle overige apps (‘More’). Bij het laatstgenoemde tabblad kun je doorklikken om meer apps te ontdekken. Daarnaast is er een zoekfunctie toegevoegd, zodat je kunt zoeken welke apps geoptimaliseerd zijn voor de Chromecast. Verder kun je filteren op apps voor iOS, Android of pc/Mac. De site is via deze link te bezoeken.

OnePlus One rom voorziet toestel van stock Android 4.4.4

OnePlus One

De uitstekende OnePlus One (die Daniël in zijn review onlangs beloonde met een 8,5) draait vanuit de doos op de populaire alternatieve Android-versie CyanogenMod. Het voordeel hiervan is dat je meer opties hebt om Android naar je hand te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de pictogrammen in de statusbalk en de keuze voor capacitieve knoppen of touchscreentoetsen. Bovendien heeft OnePlus een alternatief  thema en een lockscreen toegevoegd aan CyanogenMod, al zijn deze ook in zijn geheel uit te schakelen. Voor wie stock Android verkiest boven CyanogenMod is er echter goed nieuws: OnePlus heeft een officiële rom uitgebracht die je kunt downloaden en flashen, zonder dat je je garantie verliest. Alleen in het geval dat je de smartphone brickt, moet je betalen voor een reparatie. Maar als je de stappen doorloopt in deze blogpost hoeft dat laatste niet te gebeuren.

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu