Android nieuwsoverzicht week 32: Evleaks stopt, OnePlus One invites en nieuwe Android L-versie

Gijs Ettes
9 augustus 2014, 16:03
4 min leestijd
Android nieuwsoverzicht week 32: Evleaks stopt, OnePlus One invites en nieuwe Android L-versie
android nieuws android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Smartphone-lekker @Evleaks stopt ermee

Evleaks stopt

Telefoonfabrikanten en pr-bureaus slapen na deze week  waarschijnlijk een stuk beter, want de beruchte smartphone-lekker evleaks stopt ermee. De insider, die eigenlijk Evan Blass heet, maakte het nieuws bekend via zijn Twitter-account. De reden dat Blass stopt, is omdat hij naar eigen zeggen niet genoeg geld verdient met zijn account en website. De inkomsten uit gesponsorde tweets en advertenties op zijn site vallen tegen. Daarnaast lijdt Blass aan de ongeneeslijke zenuwziekte Multiple Sclerose. Hij is van plan om een andere carrière te starten om zo meer geld te verdienen en zich ‘financieel voor te bereiden op de toekomst’. Blass werkte eerder voor Pocketnow en Engadget en startte in 2012 het Twitter-account @evleaks.

Samsung Unpacked met Galaxy Note 4 onthulling op 3 september

Samsung Unpacked Galaxy Note 4

Zoals verwacht gaat Samsung op 3 september aanstaande de Galaxy Note 4 onthullen. Al eerder gingen de geruchten  dat de onthulling tijdens de IFA in Berlijn zou plaatsvinden en uit persuitnodigingen die Samsung heeft verzonden, blijkt dat begin volgende maand weer een Samsung Unpacked evenement wordt georganiseerd. Naast de Note 4 worden ook de onthullingen van de Gear Glass en Gear VR verwacht. De Gear Glass moet Samsung antwoord worden op Googles slimme bril, terwijl de Gear VR een virtual reality-bril is die samenwerkt met Galaxy-toestellen als de Galaxy S5. De Galaxy Note 4 heeft  een 5,7 inch-scherm  met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De overige specs zouden ‘aanzienlijk beter’ zijn dan die van de Galaxy S5.  Daarnaast verschijnt de phablet mogelijk in twee versies: eentje met een plat oled-scherm en een metalen behuizing en een model met een gebogen scherm. Laatstgenoemde versie zou niet gericht zijn op de massa.

‘Geld terugvragen aankopen Google Play verlengd naar twee uur’

geld terugvragen Google Play

Google Play gaat gebruikers binnenkort de mogelijkheid geven om binnen twee uur na hun aankoop geld terug te vragen. Hierdoor kun je tot twee uur na de aanschaf van een game of een app het aankoopbedrag terugvragen, bijvoorbeeld als de app niet bevalt of niet goed werkt. De huidige tijdsperiode voor het  terugvragen van geld bij Google Play bedraagt  vijftien minuten – en die tijdsperiode geldt al sinds december 2010. Google heeft bevestigd dat de normale tijd van teruggave vijftien minuten blijft, maar dat het in “sommige gevallen” mogelijk is dat deze tijdsperiode wordt verlengd, bijvoorbeeld bij lange downloads. Uit testen blijkt echter dat het in de meeste gevallen gewoon mogelijk is om tot twee uur na de aankoop het bedrag terug te vragen.

‘Android L biedt meerdere gebruikersprofielen voor smartphones’

Android L meerdere gebruikersprofielen

Vanaf Android L zullen ook Android-smartphones voorzien zijn van de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen in te stellen. Momenteel is de functie alleen beschikbaar voor tablets die draaien op Android 4.2 of nieuwer. Meerdere gebruikersprofielen zijn handig voor ouders die hun kinderen graag willen laten spelen met hun smartphone, maar willen voorkomen dat deze aan de haal gaan met dure apps. Er is een speciaal gebruikersprofiel voor kinderen toegevoegd dat voorzien kan worden van een aantal beperkingen. Zo kunnen ouders straks instellen of kinderen toegang hebben tot Google Play of niet. Daarnaast moet het mogelijk zijn om te bepalen of zij een Google-account mogen aanmaken. Het gebruikersprofiel voor kinderen kan tevens voorzien worden van een leeftijdsbeperking en restricties met betrekking tot het type apps dat gedownload mag worden.

Samsung en Apple staken patentstrijd

patentstrijd tussen Apple en Samsung

Aan de jarenlange patentstrijd tussen Apple en Samsung is een einde gekomen, althans buiten de VS. De bedrijven gaven afgelopen week in een gezamenlijk statement aan dat ze een akkoord hebben bereikt  over alle lopende rechtszaken in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Australië, Japan en Zuid-Korea. In deze landen worden alle openstaande rechtszaken  geseponeerd, maar dat geldt niet voor de rechtszaken die  de VS  lopen. Begin mei moest Samsung al een schadevergoeding van 120 miljoen dollar betalen voor het schenden van patenten en Apple wil nog steeds dat negen Samsung-toestellen een verkoopverbod krijgen. Het bedrijf wil niet meer hele productlijnen blokkeren, maar juist Samsung ervan weerhouden om features te gebruiken die patenten van Apple schenden.

AndroidPlanet geeft 3 OnePlus One invites weg!

Oneplus One invite

De OnePlus One is op dit moment zo’n beetje de meest gewilde smartphone op aarde. De interesse in het toestel is ook in ons kikkerlandje groot, wat enerzijds te danken is aan de high-end specs en lage prijs en anderzijds aan het feit dat je ‘m alleen kunt kopen met een invite. Zit jij al wekenlang te wachten op een dergelijke uitnodiging, dan heb je geluk! AndroidPlanet verloot namelijk 3 OnePlus One invites waarmee je dit toptoestel kunt aanschaffen! Kans maken op zo’n OnePlus One invite is heel eenvoudig en om het jullie gemakkelijk te maken, bieden we meerdere manieren om mee te doen. Lees gauw verder!

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu