De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuwsoverzicht week 34: Google Now talen en YouTube Music Key

Redactie
23 augustus 2014, 12:24
3 min leestijd
Android nieuwsoverzicht week 34: Google Now talen en YouTube Music Key
android nieuws android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Music Key gelekt

YouTube Music Key

Geruchten gingen al langer dat Google werkt aan een Spotify-concurrent en naar nu blijkt gaat deze YouTube Music Key heten. De dienst biedt advertentievrije music, offline luisteren en een muziekbibliotheek van ruim 20 miljoen nummers. Het zou met Music Key mogelijk zijn om zowel videoclips als alleen audio te beluisteren, ook als het scherm van je toestel is uitgeschakeld en de app op de achtergrond draait.

Uit een dertiental screenshots blijkt dat de service na een proefperiode van 30 dagen 10 dollar per maand kost, waarbij je ook de beschikking krijgt over Google Play Music Key. Dit wordt naar verluidt de nieuwe naam van abonnementsdienst Google Play Music All Access. De catalogus muziek zou ook live concerten, remixes en covers bevatten. Deze zijn al – weliswaar in beperkte vorm – in Google Play Music te vinden.

Xperia M2 Aqua geïntroduceerd

Xperia M2 Aqua

Sony introduceert dinsdag de Xperia M2 Aqua, de waterdichte variant van de aantrekkelijk geprijsde Xperia M2. De smartphone is voorzien van een 4,8 inch-scherm met een resolutie van 60 bij 540 pixels, Snapdragon 400 met een 1,2GHz quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en een 8 megapixel-camera. Het toestel ondersteunt 4G-verbindingen en nfc en komt beschikbaar in de kleuren wit en zwart.

Verder beschikt het toestel over een 2300 mAh-accu en is het mogelijk om de Battery Stamina-modus in te schakelen voor een langere accuduur.

Google Now & meerdere talen

Google Now talen

Google Now is van een update voorzien waarmee het mogelijk wordt om verschillende talen tegelijkertijd door elkaar te gebruiken. Zo wordt het mogelijk om Engels als primaire taal in te stellen, waarna het mogelijk is om de belangrijke Google Now-hotword-functie te gebruiken. Dit betekent dat je ‘OK Google’ kun zeggen als je telefoon is ingeschakeld om zo het zoekvenster van Google Now te openen.

Door de update wordt het mogelijk om bijvoorbeeld in het Engels een commando te geven, en deze vervolgens in het Nederlands af te ronden. Of om überhaupt verschillende talen tegelijkertijd te gebruiken. Het is mogelijk om maximaal vijf Google Now talen te selecteren om door elkaar te gebruiken.

19.000 verschillende Android-smartphones, Samsung heer en meester

Android-King2

Er zijn bijna 19.000 verschillende Android-smartphones actief. Dat betekent: 19.000 verschillende modellen van verschillende fabrikanten. Een jaar geleden was dit aantal nog zo’n 12.000, waardoor het aantal verschillende Android-smartphones is gestegen met zo’n 7000 verschillende modellen. En dat is echt enorm.

Samsung blijft heer en meester op de Android-smartphonemarkt. Alle toestellen in de top tien zijn op één na allemaal van Samsung afkomstig. Wat de populairste Android-smartphones ter wereld zijn? Dat zijn de Galaxy S4 en Galaxy S3. En de enige niet-Samsung Android-smartphone die een groot marktaandeel weet te pakken, is de Moto G. En dat is een prachtige prestatie van Motorola.

De 5 beste sim only smartphones

sim only smartphones

Sim only abonnementen worden steeds populairder in ons land, wat deels te maken heeft met het feit dat ze relatief goedkoop zijn. Daarnaast worden steeds meer mensen ervan bewust dat abonnementen met een toestel inbegrepen op de lange termijn duurder zijn. Je haalt weliswaar je nieuwe smartphone gratis of goedkoop in huis, maar over de gehele looptijd van je abonnement ben je uiteindelijk meer geld kwijt.
Bovendien bieden sim only abonnementen meer flexibiliteit als het aankomt op de keuze voor het aantal MB`s, belminuten en sms`jes. Heb je eenmaal een sim only gekozen, dan kan het nog best een opgave zijn om een toestel te vinden dat voldoet aan je wensen en tegelijkertijd betaalbaar is. Daarom lichten we de 5 beste sim only smartphones in hun prijsklasse uit.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu