Het Android nieuwsoverzicht van week 4 – 2014

Gijs Ettes
25 januari 2014, 13:02
4 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 4 – 2014
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom voorzien we je wekelijks van het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week was de Android 4.4-update voor verschillende Samsung-toestellen vaak in het nieuws, alsmede de Galaxy S5 specificaties en releasedatum en een mogelijke internationale release van de Chromecast. Lees verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Galaxy Note 3 Android 4.4 update beschikbaar in Nederland en België

Galaxy Note 3 Android nieuwsoverzicht

De Galaxy Note 3 Android 4.4-update is beschikbaar in Nederland. Daarmee is Samsungs phablet één van de eerste Android-smartphones die van de update naar Android 4.4 KitKat wordt voorzien. Veel gebruikers rapporteren dat de smartphone na de update veel sneller aanvoelt: van het unlocken van de phablet tot het opstarten van apps en scrollen door de instellingen. Naast de snelheid die de update brengt, zijn er ook een reeks aan nieuwe opties voor het lockscreen beschikbaar. Zo kun je voortaan een muziekspeler op het lockscreen tonen, om snel de muziek mee te beheren. Ook beschikt het lockscreen voortaan over een cameraknop.

Motorola werkt aan smartphone van 50 dollar

Motorola

Motorola werkt aan een smartphone van 50 dollar. Dat meldt Motorola-ceo Dennis Woodside, die na het succes van de Moto G – die een prijskaartje van 200 dollar, of 200 euro in Nederland, heeft – een nog goedkopere smartphone uit wil brengen. “Een prijskaartje van 200 dollar is nog erg veel, en er is een grote markt waar er dringend behoefte is aan smartphones voor een lagere prijs”, aldus Woodsite. De verwachting is dat de smartphone van 50 dollar op Android draait. Motorola is recentelijk overgenomen door Google, waardoor het logisch is dat het Amerikaanse bedrijf ook Googles mobiele besturingssysteem gebruikt voor de goedkope smartphone.

Google bereidt mogelijk grote internationale Chromecast release voor

Chromecast Nederland

Google zou de grote internationale release van Chromecast al aan het voorbereiden zijn, met een product dat specifiek is aangepast aan de Europese markten. De slimme hdmi-dongel van Google zou ervaringen moeten bieden die per continenet of land verschillend kunnen zijn. Zo bekijkt Google welke diensten in welke landen populair zijn. In Nederland lijkt het logisch dat veel Chromecast-bezitters een Chromecast-knop in de apps van Uitzending Gemist en RTL XL willen. Beide partijen hebben tegenover AndroidPlanet aangegeven dat ze met de Chromecast-integratie bezig zijn, maar willen nog geen officiële releasedatum geven.

`Galaxy S5 wordt op 23 februari gepresenteerd en is in april te koop`

Galaxy S5 release

De Galaxy S5 introductie van Samsung zal plaatsvinden op 23 februari in het Spaanse Barcelona. Dat meldt Eldar Murtazin op Twitter. Murtazin had de release van de Galaxy S4 ook goed, enkele maanden voor de officiële release. En dat schept hoop dat we nu opnieuw de juiste informatie hebben. De grootste verandering aan de Galaxy S5 zou de nieuwe TouchWiz-versie zijn. De nieuwe Samsung smartphone interface heeft veel weg van Windows Phone en Google Now, en bestaat grotendeels uit informatieblokken die live updates tonen.

‘LG G Pro 2 krijgt 6 inch-scherm, wordt onthuld tijdens MWC’

LG G Pro 2

Er is nog weinig officieel bekend over de LG G Pro 2, de opvolger van het LG-toestel dat exact een jaar geleden op de markt verscheen, maar geruchten gaan dat het toestel voorzien zal zijn van een 6 inch-scherm met een full-hd (1080p) resolutie. Dit is opvallend, aangezien eerder werd gespeculeerd over een 5,9 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder ligt het in de lijn der verwachting dat de phablet volgende maand tijdens het Mobile World Congress wordt onthuld. Volgens bronnen in LG’s thuisland Zuid-Korea is de Android-smartphone voorzien van 3GB aan werkgeheugen en een Snapdragon 800-processor. De maximale kloksnelheid van deze Qualcomm-Soc bedraagt 2,3 GHz. Of er wanneer het toestel in Nederland en België verschijnt is vooralsnog onbekend.

Overig Android nieuws in week 4 – 2014

Wat gebeurde er nog meer in de vierde week van 2014? Check het belangrijkste overige Android nieuws hieronder.

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu