Het Android nieuwsoverzicht van week 5 – 2014

Gijs Ettes
1 februari 2014, 13:34
3 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 5 – 2014
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er wekelijks het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

De week stond onder andere in het teken van de patentdeal tussen Google en Samsung, de overname van Motorola door Lenovo en de eerste Samsung-winkels in Nederland die op korte termijn geopend zullen worden.

Samsung en Google sluiten patentdeal en gaan nauwer samenwerken

Android nieuwsoverzicht

De komende tien jaar zullen Samsung en Google elkaars patenten delen, zo heeft Samsung middels een persbericht afgelopen week bekendgemaakt. Dankzij de patentdeal kunnen beide bedrijven beschikken over elkaars patenten en zich wapenen tegen rechtszaken die door andere partijen worden aangespannen. De patentdeal heeft niet enkel betrekking op mobiele technologie, maar op een breed scala aan technologieën en zakelijke gebieden. De afspraak is een belangrijke voor beide bedrijven, die het in de rechtszaal meerdere malen aan de stok hadden met Apple en diverse patenttrollen.

Google verkoopt Motorola aan Lenovo, maar blijft eigenaar van meeste patenten

Lenovo Android nieuwsoverzicht

Lenovo heeft Motorola Mobility van Google gekocht voor een bedrag van 2,91 miljard dollar. Google nam Motorola in 2011 over voor 12,5 miljard dollar. De internetgigant blijft eigenaar van de meeste Motorola-patenten. In totaal gaan 2000 patenten en een licentie op de overige patenten naar Lenovo. Lenovo betreedt door de overname zowel de Amerikaanse als Europese smartphonemarkt. Er gingen al langer geluiden dat Google van Motorola af wilde. Zo zou Google zijn mobiele divisie willen afstoten om zich te focussen op Android in plaats van devices. Ook zouden de patenten van Motorola te weinig royalties opleveren voor Google. Motorola draait elk kwartaal enkele honderden miljoenen dollars verlies.

Binnenkort eerste Samsung winkels in Nederland

Samsung winkels

Samsung is van plan om enkele winkels te openen in Nederland. Daarvoor zoekt het Zuid-Koreaanse bedrijf de samenwerking op met The Phonehouse, waarvan enkele filialen in echte Samsung winkels worden veranderd. Samsung en The Phonehouse zijn tot een deal gekomen nadat de eerste testen in Spanje zijn uitgevoerd. Daar werden al enkele Phone House-winkels tot Samsung winkels omgedoopt. Carphone Warehouse is eigenaar van de Phonehouse-winkels. Officieel heten de winkels ‘Samsung Experience Stores’ en ze worden gebruikt om producten aan te prijzen en bij meer consumenten te introduceren.

`Google Nexus-lijn stopt in 2015, vervangen door Play Edition-toestellen`

Google Nexus Android nieuwsoverzicht

De Google Nexus-lijn, met producten als de Nexus 5 en Nexus 7, stopt in 2015. Dat meldt Eldar Murtazin, een bekende techjournalist. Google zou zich volgens Murtazin volledig willen storten op Play Edition-toestellen. Dit zijn apparaten die via Google Play te verkrijgen zijn en voorzien zijn van stock Android, de Android-versie waarop Nexus-apparaten draaien. Hiermee krijgen fabrikanten de mogelijkheid om hun toestellen met de kale Android-versie te leveren. Onder andere de Moto G, Galaxy S4 en HTC One zijn al reeds beschikbaar als Play Edition.

Flinke korting op Android-toestellen tijdens Mediamarkt BTW-vrije dagen

mediamarkt android telefoon

Tot en met 2 februari (18:00 uur) geeft Mediamarkt flinke korting op diverse Android-telefoons tijdens de BTW-vrije dagen. Onder andere de Nexus 5, Motorola Moto G, Galaxy S4 en Galaxy Note 3 zijn behoorlijk wat tientjes goedkoper verkrijgbaar. Hetzelfde geldt voor de LG G2 en telefoons van Huawei en Asus. De actie van Mediamarkt geldt nog maar een aantal dagen, dus wees er snel bij!

Overig Android nieuws in week 5 – 2014

Wat gebeurde er nog meer in de vijfde week van 2014? Check het belangrijkste overige Android nieuws hieronder.

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's