De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Het Android nieuwsoverzicht van week 7 – 2014

Gijs Ettes
15 februari 2014, 13:58
4 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 7 – 2014
Android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er wekelijks het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond in het teken van Flappy Bird (alweer!), diverse geruchten rondom de Galaxy S5 van Samsung en productaankondigingen van onder andere LG. Daarnaast lichten we een aantal accu tips voor je uit om de batterijduur van je Android-toestel te verlengen.

Oude Android-versie? Dat is volgens Google binnenkort verleden tijd

Oude Android-versie

Zit jij ook met een oude Android-versie opgescheept? Daar wil Google verandering in gaan brengen. De zoekgigant wil naar verluidt fabrikanten verplichten om voor nieuwe Android-toestellen recente versies van Android te gebruiken. Als ze hier geen gehoor aan geven, mogen ze de Google-apps niet voor hun toestellen gebruiken. Ofwel: dan moeten ze een Android-apparaat zonder YouTube, Google Maps, Gmail en zelfs de Play Store op de markt brengen. En dat klinkt voor veel fabrikanten niet heel aantrekkelijk. Fabrikanten mochten tot op heden zelf kiezen welke Android-versie ze met een apparaat leveren. Gelukkig kiezen velen voor een recente Android-versie zoals Android 4.4  (KitKat), maar zijn er ook fabrikanten van (goedkopere) smartphones en tablets die hun toestellen laten draaien op Android 4.0.

Uitgelekte officiële Galaxy S5 render toont afmetingen van toestel

Een uitgelekte Galaxy S5 render laat Samsungs nieuwe vlaggenschip ‘in volle glorie’ zien. Althans: het is de eerste keer dat we een goed beeld van de smartphone krijgen. De render, die als een soort tekening van het design dient, is gepubliceerd door Sonny Dickinson, een blogger die voornamelijk bekend is van het lekken van onaangekondigde Apple-producten. Deze lekken zijn echter altijd juist, waardoor we eigenlijk met zekerheid kunnen zeggen dat de Galaxy S5 render ook ‘echt’ is.

Galaxy S5 render

De afmetingen van de Galaxy S5 zijn 141.7 x 72.5 x 8.2 millimeter, waarmee het toestel iets hoger, breder en dikker is dan de Galaxy S4 (136.6 x 69.8 x 7.9 millimeter). Daarmee is de verwachting dat de Galaxy S5 een groter scherm (5,25 inch) krijgt dan het 5 inch-scherm van de Galaxy S4. Het design is daarbij grotendeels hetzelfde, met de ronde thuisknop, ronde hoeken en de opgehoogde cameralens. Ook de speaker bevindt zich aan de linker onderkant.

Flappy Bird download: zo installeer je de game weer

Flappy Bird download

Flappy Bird, de game die de afgelopen week is uitgegroeid tot een regelrechte hit en hype, is door de ontwikkelaar uit Google Play verwijderd. Hij had geen zin meer in de aandacht (en genoeg aan de game verdiend), waardoor de game niet meer via Googles app-winkel op jouw Android te installeren is. Maar dat weerhoudt de echte fanatieke Flappy Bird-fans en alle andere geïnteresseerden niet van het installeren van de game. AndroidPlanet heeft voor jou de Flappy Bird download, die iedereen kan installeren om vervolgens de Android-game te spelen.

LG onthult G2 Mini met 4,7 inch-scherm op 24 februari

LG G2 Mini

De kogel is door de kerk: LG werkt aan een een kleinere versie van zijn huidige vlaggenschip, de LG G2. De fabrikant heeft woensdag laten doorschemeren dat het toestel op 24 februari aan de wereld wordt getoond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Op de teaser prijkt de tekst `experience the MINI on 24 February`. Dit wijst op een officiële onthulling van het toestel, waarover in december de eerste details naar buiten traden. Over anderhalve week weten we of alle gelekte details van de LG G2 Mini inderdaad kloppen. Het toestel is voor zover bekend niet bepaald mini: het scherm meet 4,7 inch en is daarmee ietwat kleiner dan het display van de LG G2 (5,2 inch). Volgens onze verwachtingen wijken de specificaties van de Mini niet ver af van zijn grote broer.

Android accu tips: de do’s and don’t’s voor een langere batterijduur

Android accu tips

Heb jij het idee dat je de batterij van je Android-toestel veel te snel leegloopt, maar geen idee wat je ertegen kan doen? Geen nood! Met onze Android accu tips wordt het verlengen van de accuduur van je Android-smartphone of -tablet een peulenschil. Het blijft voor veel Android-gebruikers immers een dagelijkse strijd: enerzijds wil je te allen tijde op de hoogte blijven van nieuws, apps en chat-berichten en anderzijds wil je voorkomen dat je toestel vóór het einde van de dag weer aan de lader moet. Duik de instellingen in en pas de tips toe!

Overig Android nieuws in week 7 – 2014

Wat gebeurde er nog meer in de zevende week van 2014? Check het belangrijkste overige Android nieuws hieronder.

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu