Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Het Android nieuwsoverzicht van week 8 – 2014

Gijs Ettes
22 februari 2014, 13:53
4 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 8 – 2014
Android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er wekelijks het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week was de overname van WhatsApp veelvuldig in het nieuws, net als de release en onthulling van Galaxy S5 overigens. Verder lees je in dit Android nieuwsoverzicht alles over smartwatches, 4G-telefoons, de nieuwe Android-versie en diverse aankondigingen van nieuwe Android-toestellen.

‘Samsung wil snelle release: Galaxy S5 al medio maart te koop’

galaxy s5 kopen

De Galaxy S5 kopen kan al medio maart. Dat bevestigt een Samsung-manager tegenover GSMArena. De verwachting is dat de Galaxy S5 tijdens het Mobile World Congress (MWC) op 24 februari wordt gepresenteerd. Dit zou betekenen dat Samsung van plan is om de smartphone zeer snel na de introductie op de markt te brengen. Volgens de Samsung-manager zou de Galaxy S5 “binnen drie weken” na de introductie te koop zijn. Naar verluidt krijgt de Galaxy S5 een 5,25 inch qhd-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, 2,5Ghz quadcore-processor, 3 GB aan werkgeheugen en een 16 of 21 megapixel-camera.

WhatsApp overgenomen door Facebook: dit zijn de gevolgen

WhatsApp

Afgelopen week werd bekendgemaakt dat WhatsApp is overgenomen door Facebook voor een flinke smak geld: 16 miljard dollar, wat neer komt op ruim 10 procent van de marktwaarde van Facebook. WhatsApp heeft wereldwijd circa 450 miljoen gebruikers, waarvan er dagelijks meer dan 320 miljoen actief zijn. Zij sturen ruim 30 miljard berichten per dag. Gemiddeld betaalt Facebook een aantal tientjes per gebruiker en aangezien het gebruik pas na een jaar  geld kost (0,89 cent per jaar) zal die investering niet snel terugverdiend worden. Bovendien zijn advertenties volgens Facebook-oprichter Mark Zuckerberg niet aan de orde: hij verwacht dat er betere manieren zijn om het gebruik van de chap-app om te zetten in dollars. De basis en functionaliteiten van WhatsApp blijven voorlopig dan ook ongewijzigd. Maar wat voor gevolgen heeft de  WhatsApp Facebook-overname dan? Lees gauw verder.

`Google lanceert Android 4.5 en Nexus 8 in juli`

Android 4.5 en Nexus 8

Google lanceert Android 4.5 en de Nexus 8 in juli van dit jaar. De lancering gebeurt vlak na de Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie die van 25 tot 26 juni plaatsvindt. Google zou tijdens dit evenement alleen nieuwe diensten aankondigen die ook voor ontwikkelaars interessant zijn. Enkele weken later zou de internetgigant zowel Android 4.5 als de Nexus 8 onthullen. Geruchten over een Nexus 8 gaan al langer. Zo zou de Nexus 7 te veel concurrentie ondervinden van andere goedkope Android-tablets, zoals die van Acer. Over Android 4.5 is vrijwel niets uitgelekt. Dat gebeurt vaker bij nieuwe Android-versies. Omdat Google alles in-house ontwikkelt, lekt er heel moeilijk iets uit over de nieuwe features van het mobiele besturingssysteem. In een geinig Android 4.5 concept is al wel te zien hoe een ontwerper over de volgende Android-versie denkt.

AndroidPlanet kiest: de beste 4G-telefoons met Android

Android 4G telefoon

Het aanbod Android 4G-telefoons wordt elke maand groter, wat de keuze voor het beste toestel steeds lastiger maakt. In dit artikel helpen we je een handje door per prijsklasse de beste 4G-telefoons met Android uit te lichten. We kijken welke budgetmodellen (250 euro of goedkoper) met 4G de moeite waard zijn, maar ook wat je krijgt als je iets meer te besteden hebt. Tot middenklassers rekenen we Android 4G-smartphones die tussen de 250 en 400 euro kosten. Maar natuurlijk bespreken we ook de high-end smartphones (400 euro of meer) die beschikken over 4G.

2014 hét jaar van de smartwatch? We lichten de beste 5 uit

smartwatch Android nieuwsoverzicht

De smartwatch staat op het punt van doorbreken. Slimme horloges moeten er (mede) voor zorgen dat de markt van high-end smartphones niet afvlakt. Daarom kijken telefoonfabrikanten verder dan hun smartphones en zoeken ze naar mogelijkheden om de groei op lange termijn vast te houden. Een accessoire als een smartwatch komt daarbij als geroepen. Sterker nog: 2014 moet hét jaar van het slimme horloge worden. Het jaar dat het wereldwijd bij iedereen in de aandacht komt. Maar, wat heb je nu precies aan een smartwatch? Is deze goed te combineren met je smartphone en heb je zoiets echt nodig? AndroidPlanet duikt dieper in de materie en zet voor jullie de beste smartwatches van dit moment op een rijtje.

Overig Android nieuws in week 8 – 2014

Wat gebeurde er nog meer in de achtste week van 2014? Check het belangrijkste overige Android nieuws hieronder.

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu