Deze 6 Nintendo-games willen we ook op Android spelen

Lars Paymans
20 januari 2017, 13:01
4 min leestijd
Deze 6 Nintendo-games willen we ook op Android spelen

Na Super Mario Run en Fire Emblem Heroes heeft Nintendo natuurlijk nog veel meer wereldberoemde spelseries die perfect tot zijn recht komen op de smartphone en tablet. Dit zijn onze favoriete potentiële Android Nintendo games.

Lees verder na de advertentie.

Android Nintendo-games: deze willen we spelen

Vorig jaar onthulde Nintendo dat ze naast games voor zijn eigen spelcomputers ook spellen zouden maken voor smartphones en tablets. Sindsdien kunnen we aan de slag met Super Mario Run en verschijnt Fire Emblem: Heroes op 2 februari. Ook moet er binnenkort nog een Android-game verschijnen die op Animal Crossing is gebaseerd. Omdat deze drie titels al door Nintendo zelf bevestigd zijn, hebben we deze bewust niet opgenomen in onze top 6. Fantaseer dus met ons mee en laat in de reacties weten welke Nintendo-spelserie jij graag op je smartphone of tablet zou spelen.

Android Nintendo games

1. Mario Party

Een potje Mario Party kan gemakkelijk uren duren, maar als Nintendo het slim aanpakt hoeft dit geen probleem te zijn. Een Mario Party-app waarin je vrienden kunt uitnodigen en vervolgens om beurten een zet doet kan namelijk heel goed werken. Spelers hebben een dag de tijd om hun zet te doen, waarna de volgende aan de beurt is. Zo speel je in een week een langdurig potje virtueel ganzenbord, gecombineerd met het Mario-universum en minigames waarin je het tegen elkaar opneemt.

Wii U - Kirby and the Rainbow Curse - Gameplay Trailer

2. Kirby (and the Rainbow Paintbrush)

Het koddige roze bolletje Kirby heeft zichzelf al bewezen als het op touchscreenbesturing aankomt. In Kirby’s op de 3DS en Kirby’s – op de Wii U bestuur je het personage door lijnen te tekenen op je scherm. Tijdens je avontuur versla je door te tekenen vijanden en los je puzzels op door Kirby op de juiste manier langs obstakels te sturen. Perfect voor een smartphone of tablet natuurlijk, waarbij je gewoon je vinger gebruikt om Kirby de goede kant op te sturen.

Nintendo Android games

3. Metroid Prime: Pinball

De complexe werelden van de Metroid-games zijn niet zo makkelijk te doorlopen op een touchscreen, maar ruimtereiziger Samus kan meer dan alleen schieten. In het verleden dook het personage namelijk ook op in Metroid Prime Pinball: een flipperkast met Samus als beroemde Morph Ball in de hoofdrol. Een dergelijke iOS-game zouden wij graag spelen, vooral omdat de flipperkasten in de game vol zitten met geheimen. Koppel er een leaderboard aan zodat we scores met vrienden kunnen vergelijken en het feest is compleet.

Nintendo Android games

4. Captain Toad Treasure Tracker

Toad maakte in Super Mario Run al de overstap naar de iPhone, maar bewees op de Wii U dat hij ook op eigen houtje een game kan dragen. In Captain Toad Treasure Tracker verplaats je Toad stap voor stap door levels die erg doen denken aan Monument Valley. Ook hier draai je de wereld door over het scherm te vegen, om zo alle sterren te verzamelen. Dit lage tempo maakt de game bij uitstek geschikt voor op de tablet en smartphone.

Nintendo Android games

5. The Legend of Zelda (Spirit Tracks)

Na Mario mag Nintendo’s andere wereldberoemde serie natuurlijk niet ontbreken. De vraag is alleen of The Legend of Zelda wel goed past op een apparaat zonder traditionele controller. Een blik op de 3DS-games Zelda: Spirit Tracks en Phantom Hourglass is genoeg om dit voorgevoel weg te nemen. In deze spellen bestuur je hoofdpersoon Link namelijk volledig door het touchscreen van de 3DS te gebruiken, iets wat natuurlijk ook goed werkt op een smartphone of tablet. In de twee games vond Nintendo keer op keer innovatieve manieren om deze besturing te benutten, zodat je bijvoorbeeld een boomerang door een kamer kon gooien door het traject met het topje van je vinger uit te tekenen.

Nintendo Android games

6. Pikmin

Pikmin is met afstand een van de gekste gameseries die Nintendo ooit uitgebracht heeft. De kleurrijke Pikmin-wezentjes zijn piepklein, waardoor een volledige game zich in iemands achtertuin af zou kunnen spelen. Deze focus op natuur deed ons denken aan de populaire Farmville-games, waarin je plant voor plant je eigen achtertuin samenstelt. Door de Pikmin-figuurtjes aan te sturen en er steeds meer te verzamelen krijg je steeds meer manschappen tot je beschikking om je wereld uit te breiden. Bovendien een mooie manier om Pikmin gratis aan te bieden en met in-app aankopen mensen de kans te geven hun Pikminleger sneller uit te breiden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu