De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android 7.0 (Nougat) wordt maandag uitgerold’

Erwin Vogelaar
18 augustus 2016, 18:55
2 min leestijd
‘Android 7.0 (Nougat) wordt maandag uitgerold’

Mogelijk kunnen we vanaf volgende week maandag al aan de slag met Android 7.0 (Nougat). Er zijn verschillende hints die hier op wijzen, dus lees gauw verder.

Lees verder na de advertentie.

Android Nougat datum

Bereid je maar alvast voor op de release van Android 7.0 (Nougat), want mogelijk wordt de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem komende maandag al aan bezitters van de Nexus 5X en Nexus 6P aangeboden. Deze datum blijkt uit een schema van Canadese provider Telus. Vorig jaar had Telus ook de release van Android 6.0 (Marshmallow) juist. Niet alleen het schema van Telus wijst op deze datum, want maandag start ook LG’s gelimiteerde previewprogramma voor Nougat op de LG G5 in Korea. Het is logisch dat LG met dit programma moet wachten tot Nougat officieel uitgebracht is.

android nougat datum

Waarschijnlijk kunnen we komende maandag dus een aankondiging van Google verwachten met de update-bestanden voor Nougat op de website. Snel daarna worden ook de over-the-air-updates uitgerold naar de bezitters van de nieuwste Nexus-toestellen. We dachten eerst dat Nougat mogelijk uitgebracht zou worden rond de release van de komende Nexus-toestellen van HTC, maar deze worden pas later dit jaar verwacht.

In Android Nougat zit onder andere de nieuwe splitscreenmodus, waarmee je twee apps naast elkaar kunt draaien op je scherm. Ook is er een picture-in-picture mode en worden de notificaties flink onder handen genomen. Eén van de belangrijkste nieuwe functies is daarnaast de databesparingsfunctie. Lees voor meer informatie over Nougat tevens ons volledige overzicht. Naast de huidige en nieuwe Nexus-toestellen (inclusief de Nexus 6 en Nexus 9) krijgen binnenkort ook andere smartphones de update naar Nougat. Zo krijgt de Samsung Galaxy Note 7 binnen enkele maanden de update.

→ Benieuwd of al bekend is of jouw toestel de update naar Nougat krijgt? Neem dan een kijkje in ons update-overzicht.

Lees het laatste nieuws over Android Nougat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu