De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android Froyo heeft meer gebruikers dan Android Nougat’

Thomas Haenen
14 september 2016, 9:08
2 min leestijd
‘Android Froyo heeft meer gebruikers dan Android Nougat’

Er zijn nog vrijwel geen Android Nougat gebruikers, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Google. Zelfs het inmiddels zes jaar oude Android 2.2 Froyo kent een grotere groep gebruikers dan Android 7.0.

Lees verder na de advertentie.

Android Nougat gebruikers

Android Nougat gebruikers

Ruim een jaar na de launch van Android 6.0 Marshmallow is het besturingssysteem op 18,7% van alle actieve Android-smartphones te vinden. Dat blijkt uit de nieuwe distributiecijfers van Android, die Google vannacht heeft vrijgegeven. Marshmallow kende vorige maand nog een marktaandeel van 15,2% en is dus aanzienlijk gegroeid in augustus.

Opmerkelijk is de complete afwezigheid van Android 7.0 Nougat in de distributiecijfers. De definitieve versie van Nougat werd op 22 augustus vrijgegeven door Google en direct beschikbaar gemaakt voor verschillende Nexus-toestellen. Hoewel de cijfers gebaseerd zijn op actieve Android-smartphones in de eerste week van september, is Nougat er nog niet in terug te vinden. Dat suggereert dat de nieuwste versie van Android op minder dan 0,1% van alle Android-smartphones staat.

Omdat fabrikanten nieuwe versies van Android zelf geschikt moeten maken voor hun toestellen, wordt lang niet elke smartphone bijgewerkt. Daardoor is het al lang niet meer opvallend dat het overgrote deel van alle toestellen nog op oudere versies van Android loopt. Dat Nougat vooralsnog minder bereik heeft dan flink verouderde versies als Froyo en Gingerbread moet Google desalniettemin als teleurstellend ervaren. Bekijk ook ons overzicht: wanneer krijgt mijn telefoon Android Nougat?

Oude software, nieuwe features

Hoewel distributiecijfers suggereren dat vrijwel alle Android-gebruikers over een zwaar verouderd toestel beschikken, is dat niet het hele verhaal. Zo zijn flinke delen van Android, waaronder veel diensten en applicaties van Google zelf, bij te werken via de Play Store. Daardoor beschikken gebruikers vaak wel over de nieuwste functies.

Ook brengt Google inmiddels maandelijks beveiligingsupdates uit voor vrijwel alle versies van Android. Deze worden door de meeste fabrikanten regelmatig uitgerold voor hun populairste smartphones. In theorie beschik je zo dus zelfs met een ouder toestel nog over up-to-date functionaliteit. Functies als een splitscreenmodus en verbeterde accuduur op stand-by zijn echter nog steeds alleen met Nougat verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu