De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Nougat laat iPhone-gebruikers gemakkelijk overstappen naar Android

Lars Paymans
24 augustus 2016, 15:04
1 min leestijd
Android Nougat laat iPhone-gebruikers gemakkelijk overstappen naar Android

Als je de overstap van een iPhone naar Android wil maken, kan dit een gedoe zijn als je al je bestanden en contacten ook wil meenemen. Android Nougat komt iOS-gebruikers tegemoet en laat ze stap voor stap hun gegevens overzetten.

Lees verder na de advertentie.

Android Nougat iOS

Om dit overstapproces wat gemakkelijker te maken, hebben fabrikanten als Motorola en HTC al maatregelen genomen om iOS-gebruikers hun gegevens te laten importeren. Met de komst van Android 7.0 Nougat is Google eindelijk ook aan de beurt.

Als je een toestel opstart waar Nougat op geïnstalleerd staat, kun je tijdens het installeerproces een nieuwe optie aanvinken. In plaats van dat je een Google-account of ander Android-toestel gebruikt om gegevens over te zetten naar een nieuwe smartphone, staat er nu ook een optie met iPhone of iPad bij.

Android N iOS overstappen

Zodra je op deze knop tikt, krijg je de opdracht om op je oude iPhone of iPad via Safari naar android.com/switch te gaan. Op deze pagina tref je een lijst met apps als Google Foto’s en Google Play Music aan, waarmee je gemakkelijk je iPhone-foto’s en muziek naar kunt overzetten en andere tips om onder meer je contacten over te zetten.

Vooralsnog is dit dus nog wat beperkt, zeker als we het vanaf de andere kant bekijken. Apple heeft namelijk een handige tool gemaakt waarmee Android-gebruikers relatief simpel naar iOS kunnen overstappen. Geen gek idee dus als Google dit overstapproces in de toekomst verder uitbreidt met een eigen tool.

Lees het laatste nieuws over Android Nougat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu