De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Waarom er geen nachtmodus in Android N zit

Thomas Haenen
20 juli 2016, 13:37
2 min leestijd
Waarom er geen nachtmodus in Android N zit

De nachtmodus die in voorlopige versies van Android N te vinden is zal niet in de definitieve release gestopt worden. Op Reddit hebben ontwikkelaars van Google verklaard waarom we voorlopig geen dark mode hoeven te verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Android Nougat nachtmodus

Plannen voor een nachtmodus in Android 7.0 zijn geschrapt. Hoewel de Android Nougat nachtmodus wel opdook in vroege versies van de volgende Android-update, blijkt het uiteindelijk te veel werk om in Android N te implementeren. Dat geven programmeurs bij Google aan in een Ask Me Anything-sessie op Reddit.

android n nachtmodus

“De dark mode was een tijdje mijn passieproject,” aldus de programmeur. “Ik weet dat veel mensen de functie graag zouden zien, maar het zorgde voor problemen in het ecosysteem. We probeerden het simpel te implementeren, maar een nachtmodus kostte al snel twee keer zoveel designwerk, en twee keer zoveel tests om te verifiëren dat alles goed werkte. Het was geen goede besteding van onze tijd. We konden wel een halfbakken versie implementeren, maar dat was voor ons niet acceptabel.”

Het is niet voor het eerst dat een nachtmodus op de planning stond voor een nieuwe versie voor Android, maar later toch werd geschrapt. Ook Android Lollipop zou oorspronkelijk over een dark mode beschikken. Intern zou Google het dus graag mogelijk maken, maar vooralsnog lijkt te implementatie te veel tijd te kosten.

Android O features

De programmeurs bespraken in de vragensessie op Reddit ook nog de plannen voor volgende versies van Android. Op de vraag welke grote features we van Android O kunnen verwachten kwam een redelijk ingetogen antwoord. Het team zegt te willen focussen op kleine stappen die Android beter en stabieler maken. Android N kent enkele forse verbeteringen, maar moet ook die stabiliteit vergroten. Dat kunnen we ook van Android O verwachten, al bestaat natuurlijk altijd de kans dat grote nieuwe features gewoon nog even geheim worden gehouden.

De verbeteringen in Doze en de ondersteuning van meerdere apps tegelijk in beeld werden de favoriete nieuwe functies genoemd. Ook werd onderstreept hoeveel er op de achtergrond veranderd is om Android soepeler en stabieler te laten lopen, onder andere door aanpassingen in de kernel.

De complete Reddit AMA kun je op deze pagina teruglezen. Daarin worden onder andere de Google Camera-app en Android TV besproken.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0 Nougat

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu