De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google start volgende maand met uitrol Android Nougat’

Wouter Nijsen
30 juli 2016, 13:11
2 min leestijd
‘Google start volgende maand met uitrol Android Nougat’

Volgens de bekende smartphonelekker Evan Blass (@evleaks) start Google volgende maand met de uitrol van Android 7.0 Nougat. Voor gebruikers van de Nexus 5 is er minder goed nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Android Nougat release

Volgens Blass verschijnt Nougat tegelijk met de maandelijkse beveiligingsupdate, die mogelijk aanstaande vrijdag wordt uitgebracht. Dit zou betekenen dat we over minder dan een week aan de slag kunnen met de officiële versie van Android Nougat. Google bracht de afgelopen maanden al diverse bètaversies uit en onlangs verscheen Developer Preview 5, die al dicht tegen de definitieve versie aan zit. Het nieuws is ietwat opvallend, aangezien Google vorig jaar tijdens een event in september de releasedatum van Android 6.0 (Marshmallow) onthulde.

google nexus 5x 6p klein

Als gezegd is er voor Nexus 5-gebruikers minder goed nieuws. Dit toestel wordt naar verluidt niet van een Android Nougat-update voorzien. Hierdoor blijft de smartphone steken op Android 6.0.1, de meest recente versie van het besturingssysteem. Andere toestellen als de Nexus 6P, Nexus 6 en Nexus 5X worden wel bijgewerkt.

Google heeft tot op heden geen precieze releasedatum van Nougat bekendgemaakt. Mogelijk gebeurt dit alsnog tegelijk met de aankondiging van de nieuwe Nexus-toestellen.

Dit is nieuw in Android Nougat

Omdat Google al enkele testversies van Android 7.0 uitbracht, is al duidelijk wat we van de update kunnen verwachten. Nieuw is bijvoorbeeld de splitscreenmodus, waarmee gebruikers twee apps naast elkaar kunnen draaien door in het multitaskmenu op een knopje te drukken. Daarnaast is er een picture-in-picture-modus voor video’s en wordt de energiebesparende functie Doze flink verbeterd.

Ook belangrijk is dat de notificaties in Android Nougat flink onder handen worden genomen. Ze hebben een ander uiterlijk en het is mogelijk om sneller op inkomende berichten te reageren. Notificaties worden verder gebundeld, waardoor meerdere meldingen van één app netjes bij elkaar staan. Wil je meer weten over de nieuwe functies van de Android-versie, check dan ons uitgebreide Android Nougat-dossier.

Lees het laatste nieuws over Android Nougat

Bron: Evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu