De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bevestigd: Android Nougat heeft versienummer 7.0

Wouter Nijsen
1 juli 2016, 9:20
2 min leestijd
Bevestigd: Android Nougat heeft versienummer 7.0

Nadat gisteravond bekend werd gemaakt dat de nieuwste Android-versie Android Nougat gaat heten, was het nog onduidelijk welk versienummer de software krijgt. Google maakt bekend dat Android 7.0 Nougat de volledig naam is.

Lees verder na de advertentie.

Android Nougat versienummer is 7.0

In een korte video is te zien hoe het beeld van Android Nougat in de voortuin van het Google-hoofdkwartier wordt onthuld. Nadat Google eerder dit jaar de  bètaversie van Android N beschikbaar maakte, vroeg het bedrijf tijdens Google I/O 2016 aan de wereld om een passende naam te vinden voor de nieuwe Android-versie. Uiteindelijk is het dus Android Nougat geworden.

https://www.youtube.com/watch?v=8xn9iq3lG_w

Dit brengt Android 7.0 Nougat

De opvolger van Android 6.0 (Marshmallow) brengt diverse vernieuwingen met zich mee. Zo wordt een splitscreenmodus toegevoegd, die gebruikers kunnen activeren om twee apps naast elkaar te draaien. Ook is er een picture-in-picture-modus voor video`s aanwezig en wordt de energiebesparende functie Doze verbeterd. De functie wordt sneller ingeschakeld, waardoor de accuduur van smartphones verbeterd wordt.

Daarnaast worden notificaties flink verbeterd en zit er een virtual reality-modus ingebakken, die Android Nougat geschikt maakt voor Daydream. Misschien wel de handigste verbetering is dat beveiligingsupdates met Android Nougat op de achtergrond worden gedownload en geïnstalleerd. Dit betekent dat je zelf niet meer de instellingen hoeft in te duiken om updates te installeren, omdat dit automatisch door het systeem zelf wordt gedaan.

Android 7.0 Nougat krijgt later dit jaar een officiële release, maar je kunt nu al met het besturingssysteem aan de slag. Wanneer je je inschrijft voor het bètaprogramma van Google, krijg je Nougat automatisch naar je Nexus-toestel. Je ontvangt automatisch de laatste updates en kan te allen tijde terug gaan naar Android 6.0. Deze versies zijn officieel bedoeld voor ontwikkelaars, zodat zij hun apps klaar kunnen maken voor de officiële release. Gisteravond maakte HTC al bekend welke toestellen sowieso worden bijgewerkt naar Android 7.0.

Lees het laatste nieuws over Android Nougat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu