De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo werkt het Android O Autofill Framework in de praktijk

Erwin Vogelaar
26 maart 2017, 18:49
2 min leestijd
Zo werkt het Android O Autofill Framework in de praktijk

Android O heeft een aantal hele handige nieuwe functies, waaronder het Autofill Framework. De makers van wachtwoordmanager-app 1Password laten deze handige toevoeging in de praktijk zien.

Lees verder na de advertentie.

Android O Autofill Framework

De allereerste Developer Preview voor Android O is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Hierdoor kunnen app-makers alvast de nieuwe functies testen en hun apps aanpassen. Zo is ook AgileBits, de maker van wachtwoordbeheerder 1Password, met de nieuwe versie van Android aan de slag gegaan. De focus lag hierbij uiteraard op het nieuwe Autofill Framework, waardoor Android een stuk beter samenwerkt met wachtwoordmanagers.

Je kunt nu ook al een wachtwoordmanager gebruiken en dat raden we ook zeker aan. Op deze manier kun je veilige wachtwoorden genereren voor al je diensten, terwijl je maar een enkel hoofdwachtwoord hoeft te onthouden. Als je een vingerafdrukscanner gebruikt hoeft zelfs dat niet eens meer. Maar om deze wachtwoorden in te vullen op Android, moet je tot nu toe naar de losse wachtwoord-app gaan om dit wachtwoord te kopiëren en die vervolgens weer in de app waar je inlogt te plakken. Met het nieuwe Autofill Framework gaat dit een stuk makkelijker. In de praktijk zien de functie er zo uit:

In deze video moet de gebruiker inloggen bij Twitter en krijgt diegene de optie om 1Password te gebruiken. Het Autofill Framework laat 1Password vervolgens weten dat er ingelogd moet worden, waarna de gebruiker de mogelijkheid krijgt om met een vingerafdruk in te loggen. Vervolgens hoeft er alleen nog maar een login gekozen te worden, waarna het wachtwoord automatisch ingevuld wordt. “Net als alle goede technologie voelt dit als magie en ik ben nu al dol op Android O!”, schrijft Michael Verde van AgileBits. Uiteraard zullen andere wachtwoordmanagers als LastPass ook met het Autofill Framework werken. Lees meer over de beste Android O-verbeteringen.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: AgileBits
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu