De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Bètaversie Android O binnenkort voor iedereen beschikbaar’

Thomas Haenen
5 mei 2017, 9:19
2 min leestijd
‘Bètaversie Android O binnenkort voor iedereen beschikbaar’

Google stopt met Android Nougat-bèta’s en gaat zich volledig focussen op de Android O Developer Preview. De eerste bèta daarvan moet binnenkort beschikbaar zijn.

Lees verder na de advertentie.

Android O Beta release

Android 7.0 Nougat werd inmiddels ruim een jaar geleden geïntroduceerd. Met verschillende Developer Previews gaf Google gebruikers de mogelijkheid om de software alvast uit te proberen. Hoewel Android 7.0 inmiddels al beschikbaar is, bracht Google nog verschillende kleine verbeteringen uit. Nu is het bedrijf klaar om door te gaan: na Android 7.1.2 wil het bedrijf zich focussen op Android O.

De Android Nougat-bèta is voorbij, zo laat Google weten via de site van het Android-bètaprogramma. Gebruikers die hebben meegedaan, ontvangen automatisch een update voor de stabiele versie van Android 7.1.2, waardoor ze dezelfde software hebben als ‘gewone’ gebruikers.

android 7.1.2

Android O Beta Program

Wél laat Google tegelijkertijd weten dat het bètaprogramma van Android O binnenkort begint. De eerste versie verscheen in maart, maar dat was slechts een alpha. Deze moet nog handmatig geïnstalleerd worden en zit vol bugs en problemen. De verwachting was dat Google deze maand met een stabielere bèta zou komen, iets wat door Googles site bevestigd lijkt te worden.

Met het Android-bètaprogramma is het installeren van voorlopige versies een stuk makkelijker. Gebruikers kunnen aangeven dat ze aan de slag willen met de bèta’s, waarna het toestel deze zelf download en installeert. Je moet er wel rekening mee houden dat de software soms kan crashen.

Van 17 tot 19 mei vindt Google I/O plaats, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie waar Google zijn plannen voor de komende maanden ontvouwt. De verwachting is dat dan ook de release van de Android O-bèta plaatsvindt. De definitieve software verschijnt pas dit najaar.

Android O introduceert onder andere notificatiekanalen. Daardoor kun je aangeven welke notificaties een app wel of niet kan sturen. Zo kun je ervoor kiezen dat een nieuws-app je wel informeert over tussenstanden van voetbal, maar niet over het entertainmentnieuws rondom bijvoorbeeld Mattie en Wietze. Ook zijn er verbeteringen op de achtergrond die ervoor zorgen dat de accu langer mee gaat.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu