Op deze manier werkt Android O beter samen met Chrome OS
Erwin Vogelaar

De nieuwste versie van Android laat zien dat Chromebooks voorlopig niet verdwijnen, want zo gaat Android O Chrome OS verbeteren via betere toetsenbord-ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android O Chrome OS

Nu de eerste Developer Preview van Android O beschikbaar is, weten we veel meer over de volgende grote update van het besturingssysteem. Hoewel de meeste nieuwe functies Android verder uitbreiden, is er één verbetering die zich focust op Chrome OS. Want hoewel er eerder geruchten waren over een soort samensmelting tussen Android en Chrome OS, is dat niet het geval. Wel werken de twee besturingssystemen steeds beter met elkaar samen.

android o chromeos

Sinds Android-apps op Chromebooks beschikbaar zijn, ziet Google een enorme stijging aan gebruikers die Android-apps met een toetsenbord besturen. Daarom heeft Google met Android O de toetsenbord-ervaring bij het gebruik van Android-apps verbeterd. De focus ligt hierbij op een duidelijker model voor het navigeren met de pijltjes en tab. Dit moet het gebruik van Android-apps op Chrome OS een stuk prettiger maken.

De uitrol van Android-apps voor Chromebooks is nog steeds gaande. Deze uitbreiding geeft Chromebook-gebruikers plots een hele hoop nieuwe mogelijkheden. Chromebooks draaien namelijk volledig op webbrowser Chrome en er kunnen geen andere programma’s geïnstalleerd worden. Hopelijk zet Google de trend om het gebruik van Android-apps op Chrome OS fijner te maken voort, want zolang de twee besturingssystemen elkaar blijven verrijken is er geen samensmelting nodig.

Een andere nieuwe functies van Android O is een picture-in-picture-modus voor het bekijken van een video tijdens het gebruik van een andere app. Ook krijgen gebruikers meer controle over de notificaties. Met name welke notificaties ze wel en niet van een app willen ontvangen. Notificaties zullen in Android O ook te snoozen zijn. De definitieve versie van Android O zal in het derde kwartaal van dit jaar uitgebracht worden.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.