De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google maakt Developer Preview 3 van Android O beschikbaar

Erwin Vogelaar
8 juni 2017, 20:25
2 min leestijd
Google maakt Developer Preview 3 van Android O beschikbaar

Android O Developer Preview 3 rolt nu uit naar Pixel- en Nexus-toestellen in het bètaprogramma. Met deze update voegt Google een belangrijk onderdeel toe voor app-makers.

Lees verder na de advertentie.

Android O Developer Preview 3 nu te downloaden

Ben je ingeschreven voor het bètaprogramma van Android, dan kun je nu de derde Developer Preview van Android O downloaden. Het bètaprogramma geeft je toegang tot vroege versies van het besturingssysteem waar waarschijnlijk nog wel fouten in zitten. Downloaden doe je dus op eigen risico. Je inschrijven voor het bètaprogramma doe je op de speciale website van Android. Developer Preview 3 is beschikbaar voor de Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player en Pixel C.

android o developer preview 3

De Developer Previews zijn bedoeld om feedback te verzamelen, maar ook voor app-makers om hun apps te testen. In deze versie werken alle api’s voor Android O, zodat app-makers de laatste hand kunnen leggen aan hun voorbereidingen. Hoewel deze update Android O completer maakt, gaat het nog steeds om een incomplete versie van het besturingssysteem. Dit betekent dat er nog mogelijk bugs opduiken, zoals vastlopers.

De nieuwste Developer Preview maakt ook duidelijk dat Android O de versienummer 8.0 krijgt. Wanneer je de testversie hebt geïnstalleerd en naar ‘Instellingen > Over deze telefoon’ gaat, staan achter ‘Android-versie’ de nummers 8.0.0.

Nieuw in Android O

Android O voegt aardig wat nieuwe functies toe. Wat dacht je bijvoorbeeld van verschillende notificatiekanalen, zodat je meer controle krijgt over wat je wel en niet ontvangt. Ook is het mogelijk om meldingen te snoozen, om ze op een ander moment opnieuw te ontvangen. Zo blijft een notificatie niet constant in beeld hangen als je deze wil bewaren voor later.

Ook is na de splitscreenmodus in Android 7.0 (Nougat) nu picture-in-picture de volgende stap om te multitasken. Je plaatst een video gewoon in een hoekje en werkt verder. Daarnaast is er ruimte voor betere communicatie met wachtwoordmanagers en ziet Google wat voor teksten je kopieert en geeft je direct de juiste opties. Check ons Android O-overzicht voor alle nieuwe functies.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu