De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android O release binnenkort, laatste Developer Preview nu beschikbaar

Erwin Vogelaar
24 juli 2017, 20:34
2 min leestijd
Android O release binnenkort, laatste Developer Preview nu beschikbaar

De release van Android 8.0 vindt binnenkort plaats, stelt Google. Android O Developer Preview 4 is nu beschikbaar en zo goed als af.

Lees verder na de advertentie.

Android O Developer Preview 4 en de officiële release

Een exacte datum is nog niet gegeven, maar een release in augustus is waarschijnlijk. Voor het zover is, heeft Google de laatste Developer Preview beschikbaar gesteld. Deze bètaversie van Android 8.0 is al praktisch af en stelt ontwikkelaars in staat om hun apps te testen.

Developer Preview 4 heeft de laatste updates in hoe Android zich gedraagt, met de nieuwste foutoplossingen, optimalisaties en API’s. Dit betekent natuurlijk niet alleen dat app-makers nu hun apps kunnen optimaliseren. Ook jij kunt alvast met Android O aan de slag. Misschien heb je nog gewacht, omdat je geen instabiel besturingssysteem wil op het toestel dat je dagelijks gebruikt. Developer Preview 4 kun je dan veilig installeren.

android o developer preview 4

Installeren doe je door je toestel in te schrijven via het bètaprogramma. Toch moeten we erbij zeggen dat het installeren van een bètaversie van Android nog altijd op eigen risico is. Developer Preview 4 is beschikbaar voor de Google Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player en Pixel C.

Nieuw in Android O

Hoewel de release van Android O dichtbij is, weten we gek genoeg nog steeds niet hoe deze versie van het besturingssysteem heet. We weten enkel dat het om Android 8.0 gaat, maar niet of we het Oreo, Oatmeal Cookie of Ontbijtkoek moeten noemen.

Wel hebben we al een tijdje Android 8.0 O gebruikt en worden we blij van een aantal nieuwe functies. Zo krijg je onder andere meer controle over je notificaties en werkt het besturingssysteem beter samen met wachtwoordbeheerders. Check ons Android O-overzicht voor wat er nog meer nieuw is. Benieuwd of jouw toestel wordt bijgewerkt? Check dan het Android O update-overzicht.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu