Google stelt eerste Android O Developer Preview beschikbaar

Erwin Vogelaar
21 maart 2017, 18:49
2 min leestijd
Google stelt eerste Android O Developer Preview beschikbaar

Google heeft de eerste Android O Developer Preview vrijgegeven. De nieuwste versie van het besturingssysteem is enkel voor ontwikkelaars bedoeld, maar je kunt natuurlijk ook zelf je toestel flashen.

Lees verder na de advertentie.

Android O Developer Preview

De eerste Developer Preview van Android O is nu te downloaden. De opvolger van Android 7.0 (Nougat) heeft nog geen officiële naam, maar de nieuwe functies kunnen al wel getest worden. De uitrol van de Developer Preview-versies gaat dit jaar wel anders dan vorig jaar.

Toen Nougat nog bekend stond als Android N kon iedereen die ingeschreven stond in het Android-bètaprogramma direct nieuwe testversies downloaden. Bij Android O krijgen eerst ontwikkelaars de ruimte. Dit betekent dat op dit moment de Developer Preview enkel te downloaden is en nog niet als update wordt aangeboden. Op deze pagina is de eerste testversie van Android O te downloaden. Lees hier hoe je deze update vervolgens kunt flashen. Als je dit niet ziet zitten, kun je beter wachten tot Android O uitgerold wordt naar het Android-bètaprogramma en wel als update wordt aangeboden.

Dit is er nieuw in Android O

Google voegt onder andere notificatiekanalen toe aan Android O. Hierdoor kunnen app-makers notificaties in losse kanalen plaatsen, waarna de gebruiker kan kiezen welk type notificatie ze van de app willen ontvangen en welke niet. Denk hierbij aan het filteren van de sportnotificaties in je favoriete nieuws-app. Daarnaast is het mogelijk om in Android O notificaties te snoozen zodat ze later weer opduiken.

Het is met Android O ook mogelijk om video’s picture-in-picture te bekijken. Dit betekent dat je een video kunt blijven bekijken, terwijl je ondertussen een andere app gebruikt. Ook moet Android O de accuduur van toestellen aanzienlijk verbeteren, door apps te limiteren in wat ze in de achtergrond kunnen doen. Omdat dit nog maar de eerste Developer Preview van Android O is, zal Google in latere versies nog meer nieuwe functies toevoegen.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's