De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze drie slimme Android O-features zijn in ontwikkeling

Rick van der Veer
8 maart 2017, 11:55
2 min leestijd
Deze drie slimme Android O-features zijn in ontwikkeling

Google legt de nadruk op voorspellende, slimme Android O-features bij de ontwikkeling van de volgende Android-versie. Zo helpt het besturingssysteem je straks met het vinden van informatie.

Lees verder na de advertentie.

Android O-features

Google maakt Android O een stuk slimmer, zo meldt een anonieme bron aan VentureBeat. De volgende versie van Googles besturingssysteem gaat slimmer om met de informatie op je scherm en denkt met je mee over wat je met deze gegevens wil doen.

Eén van de nieuwe functies die Google in ontwikkeling heeft heet ‘Copy Less’, ofwel minder kopiëren. Hiermee voorspelt Android straks gegevens die je zou willen kopiëren en plakken. Als je bijvoorbeeld in Google Maps iets opzoekt, geeft Gboard dat automatisch als suggestie als je terugschakelt naar een berichten-app. Zo hoef je niet meer losse gegevens te kopiëren, maar herkent Android dit automatisch voor je.

Android O-features

Google gaat je straks ook helpen met snel informatie verwerken. Als iemand je straks een adres stuurt herkent Android de tekst automatisch als een fysiek adres. Door er op te tikken kun je dan meteen Google Maps openen. De Gmail-app heeft al een soortgelijke functie voor datums, waarmee je een agenda-evenement kunt maken door op een datum te tikken. Deze wordt straks dus uitgebreid naar het hele besturingssysteem.

Naast het herkennen van gegevens werkt Google ook aan gebaren voor Android. Hiermee kun je door specifieke letters of tekens op je scherm te tekenen snel bepaalde apps of acties openen. Door bijvoorbeeld een ‘C’ te tekenen kun je je Contacten-app openen, of een ‘G’ om het Google-zoekvenster te openen. VentureBeat’s bron zette wel twijfels bij deze functie: het is nog onzeker of Google deze gebaren in Android O gaat verwerken of dat ze op een andere manier in Android terugkeren.

Android O releasedatum

Doorgaans worden nieuwe Android-versies voor het eerst op Google I/O worden gepresenteerd. Deze jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie vindt halverwege mei plaats. De kans is groot dat het bedrijf dat voor Android O ook zal doen, met waarschijnlijk een Developer Preview die later in de zomer volgt. Het is nog onduidelijk naar welk snoepje deze Android-versie vernoemd zal worden.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu