Zo verbetert Android O het gebruiksgemak van Google Camera

Erwin Vogelaar
11 juni 2017, 10:51
2 min leestijd
Zo verbetert Android O het gebruiksgemak van Google Camera

Developer Preview 3 van Android O heeft nog meer te bieden. De nieuwste versie verbetert namelijk met kleine extra’s het gebruiksgemak van de Google Camera-app.

Lees verder na de advertentie.

Android O Google Camera-update

De derde Developer Preview van Android O levert verbeteringen voor app-makers en een stapeltje aanpassingen voor gebruikers. Er zit echter nog meer verstopt in deze update. Zo krijgt de Google Camera met Android O enkele kleine verbeteringen voor extra gebruiksgemak. Specifiek wordt het wisselen tussen video en foto makkelijker en is inzoomen met één vinger mogelijk.

Als je nu in Google Camera wil wisselen tussen video en foto, dan swipe je naar links of rechts. Dit kan verwarrend zijn voor gebruikers. Daarom maakt Google het wisselen een stukje duidelijker in Android O. Zit je in fotomodus, dan staat er rechts van de opnameknop een camera-icoontje. Tik je daarop, dan gaat de camera naar video-modus. Zodra je in video-modus zit, staat er links van de opnameknop een foto-icoontje, waardoor je weer terug gaat naar de fotomodus. Swipen naar links of rechts is natuurlijk ook nog steeds mogelijk.

Een andere verbetering is de manier waarop je inzoomt. Tot nu toe moest je twee vingers gebruiken om iets ver weg dichterbij te halen. In Android O is twee keer op het scherm tikken al voldoende. Door twee keer te tikken, zoomt het beeld namelijk automatisch vijftig procent in. Door nogmaals twee keer te tikken, annuleer je de zoom weer. Ben je eenmaal ingezoomd, dan staat er onderin beeld een schuifje om de sterkte van de zoom in te stellen. Dit betekent dus dat het inzoomen volledig met één vinger te regelen is.

android o google camera

Android O staat inmiddels ook bekend als Android 8.0. Deze update komt later dit jaar beschikbaar voor Nexus- en Pixel-toestellen en rolt daarna langzaam uit naar smartphones van andere fabrikanten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu