De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Livestream: volg hier de lancering van Android 8.0 (O)

Wouter Nijsen
21 augustus 2017, 19:06
2 min leestijd
Livestream: volg hier de lancering van Android 8.0 (O)

Google onthult vanavond om 20.40 uur Nederlandse tijd de nieuwste versie van Android. Met deze livestream kun je de lancering van Android O volgen op je pc of smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Android O livestream

De lancering van Android 8.0 vindt plaats tijdens de complete zonsverduistering in de Verenigde Staten en begint om 20.40 uur Nederlandse tijd. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de nieuwste Android-versie dus tijdens een evenement onthuld, dat je via de onderstaande video live kunt volgen. Google teasete eind vorige week al met de woorden ”Android O komt naar aarde met de totale zonsverduistering en neemt enkele super (zoete) nieuwe krachten met zich mee”.

https://www.youtube.com/watch?v=PiW2k-80Ruo

Het is nog onduidelijk wat Google precies tijdens de livestream laat zien, aangezien de belangrijkste functies van Android O al eerder dit jaar werden getoond. Hierdoor is het aannemelijk dat het event vooral in het teken staat van de officiële naam van O, dat waarschijnlijk versienummer 8.0 krijgt. Uit hints van het officiële Twitter-account van Android en de smartphonelekker Evan Blass blijkt dat het waarschijnlijk ‘Android Oreo’ wordt.

Dit is nieuw in Android 8.0

Android O voert op het eerste gezicht weinig grote vernieuwingen door, maar introduceert enkele interessante verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan de notificatiekanalen, waarmee je meer controle krijgt over de meldingen die je apps naar je sturen. Ook is het mogelijk om notificaties te ‘snoozen’, zodat je ze na een bepaald tijdstip (bijvoorbeeld een kwartier, halfuur of uur) opnieuw binnen krijgt.

→ Benieuwd of jouw toestel een update krijgt? Check het Android O update-overzicht

Verder beperkt Android O het accuverbruik van apps op de achtergrond, start je toestel sneller op en zorgt het nieuwe Google Play Protect ervoor dat je alleen veilige apps uit de Play Store downloadt. Op onze Android O-pagina lees je alles over de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Houd Android Planet deze week in de gaten voor de uitgebreide review van O.

Lees meer over Android O

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu