Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Handig: Android O vereist geen vrije schijfruimte voor updates

Rick van der Veer
9 augustus 2017, 12:34
2 min leestijd
Handig: Android O vereist geen vrije schijfruimte voor updates

Android O krijgt de mogelijkheid om updates te installeren zonder vrije schijfruimte. Updates worden rechtstreeks naar de systeempartitie gestreamd, zonder deze eerst lokaal op te slaan.

Lees verder na de advertentie.

Naadloze updates voor Android O

Google introduceerde het concept van ‘naadloze updates’ al met Android 7.0 (Nougat). Maakt een smartphone hier gebruik van, dan heeft het toestel in feite twee installaties van Android aan boord. Bij een update wordt dan één van deze twee partities bijgewerkt, terwijl de andere partitie gewoon in gebruik is door de gebruiker. Dit betekent dat je na een herstart meteen weer online bent op de nieuwste versie van Android, zonder dat je op de update hoeft te wachten.

Android O naadloze updates

Bij Android O gaat dit systeem nog een stapje verder. Updates hoeven dan niet meer in het lokale geheugen te worden opgeslagen, maar worden meteen na het downloaden direct toegepast op de tweede partitie. Dat betekent dat je zelfs als je opslaggeheugen volledig gevuld, je de telefoon gewoon kunt bijwerken, zonder gegevens te hoeven wissen.

Het systeem van de twee partities zit dan wel in Android 7.0 gebakken, maar fabrikanten zijn niet verplicht om het te gebruiken. Op moment van schrijven maakt alleen de Google Pixel gebruik van het systeem. Smartphones die naar Nougat zijn bijgewerkt, draaien doorgaans nog met één partitie, omdat er veel fout kan gaan bij het aanmaken van een tweede.

Uitrol dubbele partities

Het ligt voor de hand dat ook de Google Pixel 2 gebruik gaat maken van twee systeempartities. Of ook andere fabrikanten het systeem zullen adopteren, is nog onduidelijk. Google stelt het gebruik ervan niet verplicht, en tot dusver heeft nog geen enkele fabrikant een smartphone uitgebracht die het systeem gebruikt. Het updaten zonder vrije schijfruimte wordt ook in Google Play Services gebouwd, wat betekent dat ook gebruikers van de eerste Pixel ermee aan de slag kunnen zodra Android O uit is.

Lees het laatste nieuws over Android O

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu