De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Google heeft release Android O iets uitgesteld’

Wouter Nijsen
11 augustus 2017, 12:45
2 min leestijd
‘Google heeft release Android O iets uitgesteld’

Google heeft de release van Android O waarschijnlijk uitgesteld. Een exacte releasedatum is nooit bekendgemaakt, maar de verwachting was dat het nieuwe besturingssysteem deze of volgende week beschikbaar zou komen.

Lees verder na de advertentie.

Wat we weten over de Android O release

David Ruddock van het doorgaans betrouwbare Android Police meldt op Twitter dat de release van Android O voor Pixel- en Nexus-toestellen iets is uitgesteld. Nieuwe Android-versies rollen eerst uit naar de toestellen van Google zelf en deze week werd de update verwacht.

Android O release

Er is geen nieuwe releasedatum bekend, maar Android O laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. Wel laat Ruddock weten van een onbekende bron te hebben vernomen dat Google op 21 augustus de officiële naam van Android O onthult, waarna de release spoedig volgt. Hij benadrukt de informatie echter niet te kunnen verifiëren. Toch zou 21 augustus niet eens zo opvallend zijn, aangezien Android 7.0 (Nougat) vorig jaar op 22 augustus officieel werd uitgebracht.

Meer over de nieuwe Android-versie

Google heeft de afgelopen maanden verschillende Developers Preview van Android O vrijgegeven, en via het bètaprogramma konden gebruikers alvast met de software aan de slag. Hiervoor moet je wel beschikken over een Google Pixel of een Nexus-apparaat, aangezien deze apparaten als eerste worden bijgewerkt. Na de release volgen andere fabrikanten met een Android O-update, al kan het lang duren voordat jouw Android-toestel er eentje krijgt. In het Android 8.0 update-overzicht zie je welke smartphones een update kunnen verwachten.

Hoewel Android O niet zo’n grote update is als vorige versies, worden een aantal belangrijke functies aan het besturingssysteem toegevoegd. Nieuw zijn bijvoorbeeld de notificatiekanalen, waarmee je meer controle krijgt over de meldingen die apps naar je sturen. Ook wordt het accugebruik van apps op de achtergrond beperkt en maakt Android O het opstarten van je smartphone dubbel zo snel. Op onze Android O-overzichtspagina lees je alles over de verbeteringen van het besturingssysteem.

Lees het laatste nieuws over Android 8.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu