De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: de allereerste Android O-wallpaper

Thomas Haenen
22 maart 2017, 15:11
2 min leestijd
Download: de allereerste Android O-wallpaper

Bij een nieuwe versie van Android O hoort ook een nieuwe standaardachtergrond. Je kunt de officiele Android O-wallpaper dan ook nu al downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Android O-wallpaper

Iedereen die dacht dat de achtergrond hints zou bieden naar de definitieve naam van Android O, moeten we teleurstellen. We zien geen Oreo’s, Oatmeal Cookies, Oliebollen of andere snacks die met een O beginnen. In plaats daarvan gebruikt Google satellietbeelden van een onbekend berggebied.

Het is een vrij donkere achtergrond die op je desktopcomputer misschien niet helemaal mooi uit de verf komt, maar die op een smartphone aardig rustig oogt. Je kunt de afbeelding hierboven zien, en downloaden via Imgur. Vermoedelijk worden er meer wallpapers toegevoegd aan Android O met toekomstige Developer Previews.

Android O-wallpaper

Android-achtergronden

Google gebruikt de laatste jaren wel vaker satellietbeelden en berggebieden als standaardachtergrond. Zo werd Android 7.0 Nougat voorzien van de paarse horizon boven het silhouet van een berg, terwijl Android 6.0 Marshmallow ons een kustlijn met een rode gloed bracht. Android Wallpapers, de achtergronden-app die Google eind vorig jaar lanceerde, beschikt over een groot aantal achtergronden gebaseerd op satellietbeelden.

Helaas gaat het niet om een Live Wallpaper. Dit zijn achtergronden die reageren op beweging, op notificaties of op het tijdstip van de dag. Omdat het een statische achtergrond is kun je hem echter gemakkelijk downloaden en instellen op elk toestel.

De allereerste Android O Developer Preview is nu beschikbaar voor een handjevol toestellen, waaronder de Google Pixel en Nexus 6P. Omdat het om voorlopige software gaat kun je echter nog wel tegen problemen aanlopen. De definitieve versie van Android O is waarschijnlijk pas eind dit jaar beschikbaar.

Met Android O worden onder andere verbeteringen doorgevoerd voor de notificaties, de accuduur en de snelheid van applicaties. Bekijk ook ons overzicht van Android O-verbeteringen om meer te weten te komen over wat er allemaal nieuw is.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu