Android om je pols met Motoactv fitnesshorloge

Redactie
19 oktober 2011, 13:37
1 min leestijd
Android om je pols met MOTOACTV

Tijdens de presentatie van de Droid RAZR heeft Motorola ook een ander Android-apparaat geintroduceerd: de Motoactv. Motorola beschrijft het apparaatje als de ideale combinatie tussen muziek en fitness. De Motoactv heeft veel weg van de iPod nano en kan ook gebruikt worden als horloge. Het is vooral bedoeld om te gebruiken tijdens het sporten. Het apparaatje kan aan je Android-telefoon gekoppeld worden zodat je berichten kunt lezen, de telefoon kunt opnemen en de muziekspeler kan bedienen.

De Motoactv weegt 35 gram, is voorzien van Android en heeft een 600 MHz processor aan boord. Het fitnesshorloge kan je hartslag meten en statistieken bijhouden als je aan het lopen, fietsen of rennen bent. Via GPS wordt je locatie bijgehouden. Het horloge heeft ook Wi-Fi aan boord zodat je je gegevens automatisch kunt uploaden. Via de website van Motoatcv kan je deze statistieken dan bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Het fitnesshorloge kan ook muziek afspelen. Je kunt bestaande muziek op het apparaat zetten via je PC of luisteren naar FM-radio. Er komen twee uitvoeringen op de markt: een 8 GB versie voor 249 dollar en een 16 GB versie voor 299 dollar. Motorola brengt ook meteen twee Bluetooth-headsets uit die in combinatie met de Motoactv gebruikt kunnen worden. De SF500 en SF700 kunnen niet alleen muziek afspelen maar ook extra informatie doorgeven als je aan het fitnessen bent.

De Motoactv lijkt vooral de concurrentie aan te moeten gaan met de iPod nano die vergelijkbare fitness-software aan boord heeft zoals Nike+. Zo biedt ook Motoactv de mogelijkheid om online je gelopen route terug te kijken en trainingen inplannen. Het is nog niet duidelijk of het fitnesshorloge ook in Nederland te koop zal zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu