De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android One-aankondiging op 15 september’

Redactie
2 september 2014, 14:40
1 min leestijd
‘Android One-aankondiging op 15 september’
android one

Android One is de nieuwe goedkope Android-lijn van Google, die met name bedoeld is voor verkoop in opkomende markten als India en China. Google heeft inmiddels uitnodiging verstuurd voor een nieuwe Android One-aankondiging die op 15 september van dit jaar plaatsvindt. Hoewel het niet helemaal zeker dat Android One in de spotlight zal staan, is het wel zeer aannemelijk: het evenement wordt namelijk in India, één van de belangrijkste Android One-landen, gehouden.

Google kondigde Android One tijdens de Google I/O van dit jaar aan. Google wil voor de nieuwe smartphonelijn hardwarestandaarden openstellen en hardware subsidiëren, waardoor de smartphones voor een prijs van rond de 100 dollar kunnen worden verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Android One-aankondiging: wat te verwachten?

De toestellen zijn specifiek ontwikkeld voor opkomende markten. Zo heeft één van de eerder geïntroduceerde toestellen een dualsim-optie, ruimte voor een SD-kaart, 4,5 inch-scherm en een FM-radio. Ook draaien deze toestellen op stock Android, wat altijd een fijn gegeven is.

Waarschijnlijk worden de toestellen voorlopig alleen in deze markten gelanceerd, waardoor het niet zo snel zal voorkomen dat je een Android One-toestel in Nederland kunt kopen. Op 15 september zullen waarschijnlijk meer hardware-details, prijzen, releasedata en releaselanden worden aangekondigd.

Laatste Android One-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu