Nog goedkopere Android One-toestellen op komst

Gijs Ettes
10 augustus 2015, 8:03
1 min leestijd
Nog goedkopere Android One-toestellen op komst

Google komt in de nabije toekomst met nog goedkopere Android One-toestellen. Volgens Rajan Anandan, directeur van Google Zuid-Azië en India, mikt het bedrijf op het uitbrengen van een smartphone van minder dan 50 euro die beter kan concurreren in het budgetsegment.

Lees verder na de advertentie.

Android One nog geen succes

In een interview met de Financial Times geeft Anandan aan dat het Android One-programma in India vooralsnog niet het gewenste succes heeft. En daar moet verandering in komen, want die markt wordt steeds belangrijker voor de zoekgigant naarmate meer Indiërs online gaan. Binnen enkele weken worden nieuwe Android One-toestellen gelanceerd met prijzen van tussen de 28 en 43 euro, de ‘sweet spot’ voor de verkoop van grote aantallen.

android one-toestellen

In september vorig jaar werd Android One in India geïntroduceerd, met een prijskaartje van 6399 rupee, wat omgerekend neerkomt op 81 euro. Een groot succes bleken de telefoons (ontwikkeld door de fabrikanten Micromax, Spice en Karbonn) echter niet, wat vooral is te wijten aan de prijs, beperkt adverteren en het feit dat toestellen alleen online verkrijgbaar waren. Fysieke winkels verkopen in India drie keer zoveel als webshops. Ook hadden fabrikanten te kampen met  leveringsproblemen.

De nieuwe Android One-toestellen worden beter verkrijgbaar en goedkoper in India. Of dat ook geldt voor andere landen waar Android One actief is – waaronder  Indonesië, Pakistan en Turkije – is niet bekend. Ook is onduidelijk of de goedkope toestellen ooit naar Europa komen.  Vooralsnog richt Google zich op opkomende markten waar de massa nog niet online is en over een smartphone beschikt.

Zou jij een Android One-telefoon kopen als deze verkrijgbaar was in de Benelux? Laat weten in de comments waarom (niet).

Het laatste nieuws over Android One

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu