De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android-ontwerper onthult visie achter Honeycomb

Redactie
2 februari 2011, 13:04
1 min leestijd
Android-ontwerper onthult visie achter Honeycomb

Matias Duarte werkte vorig jaar nog bij Palm, maar stapte over naar Google. Daar is hij aangesteld als hoofdontwerper voor Honeycomb. In een interview met All Things Digital vertelt Duarte over de visie achter Honeycomb. “We proberen muren af te breken tussen verschillende formaten”, zegt Duarte. “Toch zijn we nog lang niet klaar.”

Duarte meldt dat het Google-team op drie punten focuste tijdens het ontwerp van Honeycomb: 1. De manier waarop Android werkt veranderen, zodat het besturingssysteem geschikt is voor tablets. 2. Android nog beter maken in het verwerken van mobiele taken. 3. Android gebruikersvriendelijker maken.

Eén van de grootste veranderingen is het feit dat er geen hardware-knoppen meer nodig zijn. De meeste Android-telefoons hebben nog wel hardware-knoppen, zoals Menu, Thuis, Terug en Zoeken. Duarte: “Fabrikanten kunnen zelf maken wat ze willen. Wij hebben ze flexibiliteit gegeven.”

Lees verder na de advertentie.

Duarte denkt dat de komst van Honeycomb-tablets ervoor zorgt dat mensen 24 uur per dag met Android bezig kunnen zijn. “Nu komen mensen thuis van het werk en leggen ze de telefoon aan de oplader. In de toekomst kunnen zij ‘s avonds een tabletcomputer gebruiken.”

Duarte baalt van hedendaagse computers. “De gebruikerservaring verandert nauwelijks. Op de middelbare school gebruikte ik een Mac Plus. Sinds die tijd is er weinig veranderd.”

Hopelijk zorgt Honeycomb voor een frisse wind. Vanavond wordt de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Google gelanceerd op het hoofdkantoor van Google. Afgelopen woensdag bracht Google de zogenoemde software developers kit (SDK) uit, dus een lancering kon niet lang uitblijven.

Lees het volledige interview met Matias Duarte op de website van All Things Digital.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu