De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android-ontwikkelaar zet sociaal netwerk in om gekopieerde apps te bestrijden

Redactie
29 oktober 2011, 18:00
1 min leestijd
Android-ontwikkelaar zet sociaal netwerk in om gekopieerde apps te bestrijden
Android-ontwikkelaar zet sociaal netwerk in om gekopieerde apps te bestrijden

Wat doe je als je als ontwikkelaar ziet dat iemand je app heeft gestolen? Je kunt contact opnemen met Google met het verzoek om de app te laten verwijderen, maar één ontwikkelaar ging iets anders te werk toen hij ontdekte toen zijn game Hyperactive Ninja niet door één maar twee keer werd gekopieerd. De desbetreffende ontwikkelaar is ook lid van sociaal netwerk Reddit en besloot daar te melden dat hij compleet ziek werd van het feit dat zijn werk schaamteloos gekopieerd werd. En dit leidde tot de hulp van de leden van Reddit.

De gebruikers van Reddit besloten om negatieve reviews te gaan schrijven op de pagina’s van de gekopieerde apps. Ninja 8bit en One Tap Ninja hebben nu in een korte tijd er heel wat negatieve reviews bijgekregen. Om een review te schrijven in de Android Market moet je de app wel geïnstalleerd hebben, maar gebruikers wisten dit al snel te omzeilen. Zo kan je de desbetreffende applicatie naar een oude telefoon laten downloaden zodat je alsnog een review kunt schrijven.

Lees verder na de advertentie.

Daarnaast kreeg de ontwikkelaar ook hulp van anderen over hoe zijn app beter te beveiligen zodat deze niet meer zo snel gekopieerd kan worden. Het is goed om te zien dat ontwikkelaars op deze manier hulp krijgen om zo hun applicatie beter te beschermen. De gebeurtenis geeft aan dat het nog steeds vrij gemakkelijk is om gekopieerde apps in de Android Market in te dienen. Hoewel de Android Market zeer open is, leidt dit helaas ook tot dergelijke illegale praktijken.

Reddit post Hyperactive Ninja ontwikkelaar

Bron: AndroidPit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu