De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android op je laptop met PunkThis board add-on

Redactie
2 februari 2012, 11:15
1 min leestijd
Android op je laptop met PunkThis board add-on
Android op je laptop met PunkThis board add-on

Er zijn veel manieren op Android om Android op je laptop te draaien, zo zijn er diverse zelfgemaakte PC-versies van Google’s mobiele besturingssysteem in omloop en kan je de Android SDK gebruiken. Cupp Computing komt met een hardwarematige oplossing waarmee je Android op je netbook of laptop kunt draaien. PunkThis board is een zogenaamd systeem-on-a-chip gebouwd op een PCB bord met een SATA- en een Mini PCIe-aanlsluiting. Hierdoor kan je deze add-on via de harde schijf aansluiting met je laptop verbinden en is het mogelijk om Android 2.3 op te starten.

PunkThis board neemt de besturing van je laptop over en zorgt dat alle hardware goed wordt aangestuurd. Er is een 1 GHz processor aan boord, 512 MB RAM en er is de mogelijkheid om een MicroSD-kaart in te brengen. Ook is er ondersteuning voor Wi-Fi. Je zou het apparaatje ook op een televisie aan kunnen sluiten via de HDMI-uitgang. Als je gebruik maakt van een speciale bay kan je de optische drive van je laptop ook vervangen door dit systeem. Je zou dan Android 2.3 naast je bestaande besturingssysteem kunnen draaien.

Lees verder na de advertentie.

PunkThis board heeft ook als voordeel dat deze maar weinig stroom verbruikt, zo kun je zo’n twintig uur werken op een netbookje met de hardware ingeplugd. Heel handig als je voor langere tijd in een vliegtuig zit bijvoorbeeld. Naast Android wordt ook Ubuntu ondersteund. De add-on is nog niet te koop in de winkel. Cupp Computing hoopt het PunkThis board binnenkort voor zo’n 200 dollar te gaan verkopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu