Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

`Android-oprichter wil smartphones gaan maken‘

Gijs Ettes
3 december 2015, 9:45
1 min leestijd
`Android-oprichter wil smartphones gaan maken‘

Andy Rubin, de man die Android (mede) heeft opgericht, wil naar verluidt een nieuw bedrijf starten om smartphones te maken. Rubin runt momenteel een incubator die hardwarestart-ups helpt met hun financiering.

Lees verder na de advertentie.

Andy Rubin overweegt smartphonebedrijf

andy rubin

Volgens bronnen uit de mobiele branche zoekt  Rubin werknemers om een nieuw bedrijf te starten voor de ontwikkeling van smartphones. Het is goed mogelijk dat de oprichting loopt via Playground Fund, de incubator van Rubin.

Rubin werkte sinds 2005, het jaar dat Google Android overnam, voor de zoekgigant. In maart 2013 maakte hij de overstap van het Android-team naar de robotica-afdeling van Google, en  in het najaar van 2014 verliet hij het bedrijf om Playground Fund op te richten. De afgelopen jaren was hij onder meer betrokken bij augmented reality-projecten en smart home-initiatieven.

Of Rubin het nieuwe smartphonebedrijf zal  leiden of alleen gaat investeren, is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe de Android-oprichter denkt succes te boeken op de overbevolkte smartphonemarkt. Naast bekende spelers als Samsung, LG en HTC betraden  de laatste jaren ook nieuwe spelers als OnePlus, Nextbit, Xiaomi en het Nederlandse Fairphone de markt.

Naar verluidt gaat ook Google in de toekomst smartphones maken.  Door zelf een smartphone te produceren, wil  de zoekgigant zijn concurrentiepositie ten opzichte van Apple, die verantwoordelijk is voor zowel de soft- als hardware  van de iPhone, verbeteren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu