Geen herhaling van Nexus 6P/5X: Android Oreo voorkomt bootloops

Erwin Vogelaar
22 augustus 2017, 20:26
2 min leestijd
Geen herhaling van Nexus 6P/5X: Android Oreo voorkomt bootloops

Google heeft nog een hele fijne functie in Android 8.0 (Oreo) verstopt. Met Rescue Party zijn bootloops verleden tijd.

Lees verder na de advertentie.

Android Oreo bootloops: Rescue Party

Google heeft eindelijk Android 8.0 (Oreo) officieel uitgebracht. Daar worden we blij van, want deze update brengt een hoop verbeteringen met zich mee. We hebben de acht beste verbeteringen alvast voor je op een rij gezet. Toch zijn er ook nog kleinere toevoegingen die best veel kunnen betekenen voor Android. Zoals ‘Rescue Party’, dat bootloops tegengaat.

Een bootloop betekent dat je toestel zich constant opnieuw probeert op te starten, terwijl het besturingssysteem niet compleet wordt geladen. Onder andere de Nexus 5X en de Nexus 6P staan bekend als toestellen die hier mee te kampen hebben. Ook LG heeft veel kritiek gekregen om problemen bij de LG G4 en LG G5. Dit moet met Android Oreo geen probleem meer zijn.

android oreo bootloops

Oreo herkent als een toestel vast zit in een bootloop. Vervolgens wordt er een soort reddingsteam uitgestuurd dat verschillende acties onderneemt, om zo het toestel weer in werkende staat te krijgen. Mocht dit niet helpen, dan zet Rescue Party het toestel in herstelmodus, zodat jij de smartphone terug kan zetten naar zijn fabrieksinstellingen. Zit een toestel namelijk vast in een bootloop, dan kun je ook niet bij de instellingen komen en zit er niets anders op dan je smartphone op te sturen naar de fabrikant.

Volgens Google heeft Rescue Party geen extra hardwareondersteuning nodig, dus werkt deze functie in theorie op elke Android-smartphone. Fabrikanten krijgen wel de mogelijkheid om Rescue Party uit te zetten. Er lijkt echter geen reden te zijn om dit te doen. Rescue Party is een heel klein onderdeel van Android Oreo, maar zorgt er wel voor dat Android als platform weer een stuk stabieler wordt. Kijk snel wanneer jouw toestel een Android 8.0-update krijgt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu