Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Pas op: wekker in Android Oreo gaat niet altijd af

Erwin Vogelaar
23 september 2017, 18:51
2 min leestijd
Pas op: wekker in Android Oreo gaat niet altijd af

Verschillende gebruikers klagen dat Android 8.0 (Oreo) de wekker niet laat afgaan. Het is daarom mogelijk slim om een extra wekker te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Android Oreo wekker gaat niet af

Onze smartphone heeft een hoop apparaten vervangen. Een van deze apparaten is de wekker. We zetten een alarm in de Klok-app van Android, stoppen het toestel in het stopcontact en worden als het goed is op tijd gewekt. Maar kun je daar wel op vertrouwen? Verschillende gebruikers melden nu dat de wekker soms faalt, onder andere in de reviews van de app in de Play Store.

Sommige toestellen met Android Oreo laten op het moment dat de wekker moet afgaan het geluid niet horen. Ook gaat het scherm niet aan. Sommige gebruikers melden zelfs dat ze geen notificatie krijgen dat ze een alarm hebben gemist. En nee: uitslapen is geen verborgen nieuwe functie van Android 8.0.

oreo wekker

Het gaat zover we weten maar om een kleine groep gebruikers. Als je echter volledig vertrouwd op de wekker van Android om op tijd op je werk of op school te komen, dan is het wellicht slim om extra voorzichtig te zijn en voorlopig een extra wekker-app te installeren.

Installeer een andere wekker-app

Gebruikers die melding maken van het probleem stellen ook andere oplossingen voor. Zoals het regelmatig opnieuw opstarten van de smartphone, of het uitschakelen van accu-optimalisatie. Maar een tweede app installeren lijkt toch de meest betrouwbare optie. Het probleem ligt namelijk alleen bij de officiële Klok-app van Android, die de meesten zullen gebruiken om mee gewekt te worden. Andere wekker-apps hebben geen last van de mogelijke bug.

In de Play Store zijn gelukkig stapels andere wekker-apps te vinden. Probeer bijvoorbeeld Xtreme gratis wekker + Timer eens. Ook Alarmy is een uitstekende optie. Vind je het heel moeilijk om op te staan zodra de wekker is afgegaan? Dan moet je I Can’ t Wake Up! Alarm Clock proberen. Deze wekker laat je eerst opdrachtjes uitvoeren voordat je de wekker uit mag schakelen. Als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed opstaan.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu